Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.04.2022

Новий сплав, створений за допомогою 3D-друку, у 1000 разів міцніший, ніж сучасний аерокосмічний сплав


NASA розробило новий металевий сплав з використанням процесу 3D-друку


Новий сплав, створений за допомогою 3D-друку

NASA розробило новий металевий сплав з використанням процесу 3D-друку, який може значно підвищити міцність та довговічність компонентів та деталей, що використовуються в авіації та космічних дослідженнях, що призводить до покращення та збільшення терміну служби.

GRX-810 є сплавом, посиленим оксидною дисперсією (ODS), що означає, що він може витримувати більш суворі умови, перш ніж досягне межі міцності. Новий матеріал може витримувати екстремальні температури понад 2000 градусів за Фаренгейтом (1093 градуси за Цельсієм) і може прослужити більш ніж у 1000 разів довше, ніж сучасні сплави. Крім того, він має вдвічі більшу міцність, щоб чинити опір руйнуванню, і в три з половиною рази більшу гнучкість, що дозволяє розтягуватися або згинатися перед руйнуванням.

Використовуючи термодинамічний моделювання, дослідники NASA визначили оптимальний склад сплаву після 30 симуляцій. За словами команди, термодинамічний моделювання, один з багатьох обчислювальних інструментів, що обговорюються в рамках дослідження NASA 2040 Vision Study, дає результати за набагато менший час і з меншими витратами, ніж традиційні процеси спроб і помилок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воднево-електричний пасажирський літак H2FLY встановив новий рекорд висоти

Потім вони використовували 3D-друк для рівномірного розподілу нанорозмірних оксидів по всьому сплаву, що забезпечує покращені високотемпературні властивості та довговічність. Цей виробничий процес також може зробити його дуже рентабельним із виробничої точки зору.

Сплави GRX-810 можна використовувати для виготовлення аерокосмічних деталей для високотемпературних застосувань, наприклад, усередині літаків та ракетних двигунів. При використанні в реактивному двигуні більш висока температура сплаву та підвищена зносостійкість призводять до зменшення витрати пального та зниження витрат на експлуатацію та технічне обслуговування. Це також дає розробникам деталей двигуна нові можливості гнучкості, такі як використання легших матеріалів у поєднанні зі значними покращеннями продуктивності.

Схожі матеріали:
👁 430
Категорія: Технології
Теги: 3D принтер, 3d-друк, авіація, космос, NASA




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ