Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


19.09.2022

Новим електричним «літаючим автомобілем» можна керувати з водійськими правами, він поміститься у вашому гаражі


Хто має стандартні водійські права та 20-годинний курс навчання, зможе мати можливість літати на H1


літаюче таксі

Компанія Doroni почала приймати попередні замовлення на свої особисті літальні апарати. Компанія продемонструвала кабіну свого літака H1, використовуючи окуляри віртуальної реальності для імітації зльоту, польоту та посадки.

Doroni орієнтується на інший ринок, ніж більшість виробників eVTOL, які будують таксі для внутрішньоміського використання. Натомість він орієнтується на особистих пілотів, як і Jetson, з літаком, який, як стверджується, буде інтуїтивно зрозумілим і набагато простіше в управлінні, ніж вертоліт або звичайний літак.

Представники компанії заявили, що планують «демократизувати» авіацію загального призначення за допомогою напівавтономного літака, призначеного для забезпечення безпеки. Генеральний директор Дорон Мердінгер сказав, що будь-хто, хто має стандартні водійські права та 20-годинний курс навчання, зможе мати можливість літати на H1.

літаюче таксі
 

Двомісний літаючий автомобіль має два комплекти крил з великими повітроводами, корисне навантаження в 500 фунтів і колеса - остання особливість незвичайна, оскільки більшість eVTOL зазвичай приземляються на майданчики. H1 призначений для в'їзду в стандартний гараж та перезаряджання протягом ночі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: SeaBubbles представила електричний човен, що літає на водні

Вигини фюзеляжу та великі вентилятори надають H1 футуристичного вигляду. Очікується, що H1 матиме дальність польоту 60 миль та максимальну швидкість 140 миль на годину. Мердінгер сказав, що акумулятор можна зарядити з 20 до 80 відсотків приблизно за 20 хвилин. Він також матиме парашут для безпеки.

Дороні планує, що H1 буде сертифікований FAA як легкий спортивний літак, щоб він відповідав існуючій категорії на відміну від більшості нових літальних апаратів eVTOL, які повинні пройти процеси сертифікації в нових категоріях.

літаюче таксі
 

Постачання літаків, йдеться в повідомленні компанії, розпочнуться 2024 року. Стартова ціна H1 становитиме 150 000 доларів.

 


Схожі матеріали:
👁 350
Категорія: Технології
Теги: Літальний апарат, eVTOL, літаюче таксі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ