Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


14.01.2022

Обладнання для басейнів: як правильно вибрати


За чистоту та безпеку води в басейні відповідає система фільтрів.


Наявність у приватному будинку басейну давно перестала дивувати та перейшла до розряду норми. Стаціонарні і переносні, просто неба і в приміщенні, маленькі і значні за розмірами - всі вони вимагають певного догляду, який значно полегшується за допомогою грамотного оснащення та покупки необхідних аксесуарів. Яке обладнання потрібно придбати для басейну, щоб воно не завдавало своєму господареві зайвого клопоту, а лише радувало?


дівчина в басейні
 

Перелік обов'язкового обладнання

Незалежно від того, чи йдеться про стаціонарний або каркасний басейн, перелік необхідних для його ефективної роботи аксесуарів практично не змінюється.

У будь-якому басейні необхідні:
  • Насос, здійснює фільтрацію та циркуляцію води;
  • Установка знезараження води;
  • Підігрів.
Також знадобляться приладдя для очищення поверхонь та дна, прибирання сміття. Для спуску у воду і виходу з неї потрібні безпечні сходи з перилами, а для купання в темний час доби не зайвим буде оснастити басейн світильниками, наявність яких підвищить декоративні властивості конструкції.

Для закритих басейнів, а також тих, які мають дах або тент над поверхнею води, знадобиться вентиляція повітря та осушувач. У деяких випадках не зайвим буде кондиціонер.

Грамотно підібране обладнання, аксесуари для басейнів у компанії "Вікно у Водяний Всесвіт" pools.ua
стануть гарантією комфортного та безпечного купання, дозволить довго зберігати воду свіжою та прозорою.

Обладнання для очищення та фільтрації води. Все для басейнів

За чистоту та безпеку води в басейні відповідає система фільтрів. Вона повинна підбиратися виходячи з низки параметрів, найважливіший з яких співвідношення обсягу чаші до потужності приладу з очищення води. Якщо йдеться про басейн для приватного використання, весь обсяг розміщеної в ньому води повинен проходити фільтрацію максимум за добу, але оптимально все ж таки вибирати потужність, при якій це буде відбуватися за 10-12 годин. У басейнах, призначених для купання великої кількості людей, вода повинна циркулювати через фільтр не менше 3-4 разів на добу, тобто повний водообмін відбувається за 6-8 годин.

При виборі моделі та її потужності важливо звернути увагу на те, що у деяких із них швидкість потоку води може змінюватися. У цьому випадку виробник вказує показники максимальної та мінімальної швидкості. Такі фільтри практичні, хоч і коштують дорожче.

Щоб розрахувати необхідну потужність, потрібно об'єм чаші басейну розділити на бажаний час повного водообміну. Наприклад, при розмірі басейну 3х4х1,5 об'єм води у ньому становитиме 18 кубічних метрів. Це значення ділимо на 6 (час водообміну) і отримуємо, що потужність системи фільтрації має становити 3 м 3 /годину або 50 літрів води за хвилину. Це важливий момент, який необхідно визначити перед тим, як приймати рішення про те, яке вибирати обладнання для басейну та його очищення.

Фільтри для басейну бувають наступних типів:
  • Піщані;
  • Діатомові;
  • Картриджні.
Перший варіант - недорогий, але позбавлений практичності. Конструкція такого приладу складається з корпусу, що виконується із пластику або металу, насоса та ємності, заповненої піском (у деяких випадках це може бути кварцовий гравій). Істотним недоліком такого апарату є необхідність регулярного очищення піску з використанням великої кількості води.

Діатомові фільтри також недосконалі. В основі їх роботи лежить використання спеціальних решіток з порошкоподібним покриттям, які також потребують регулярного чищення. Важливо пам'ятати, що після виходу з ладу та заміни відпрацьовані ґрати не можна просто викинути, оскільки вони мають утилізуватися за спеціальними правилами.

Картриджні фільтри очищають воду за рахунок блоків, що входять в конструкцію, з різними наповнювачами. Вибирати між брикетованим вугіллям, поліпропіленовим волокном або іншими складами необхідно, виходячи з якості води. Картриджі легко чистяться, можуть замінюватись самостійно.

очищення води

Насоси для басейнів

Як для заповнення басейну, так і для роботи системи фільтрації необхідно придбати якісний насос.

З вибором цього обладнання для басейну варто бути уважнішими, адже на ринку представлено кілька типів насосів:

✔️ Самовсмоктувальні - мають достатню потужність і можуть використовуватися як основні навіть в об'ємних басейнах;

✔️ Циркулюючі виконують функції додаткового насоса для роботи джакузі або декоративного водоспаду;

✔️ З функцією підігріву - ідеально підходять для вуличних каркасних басейнів, у тому числі марки Intex, займають мало місця, економічніші за інші способи обігріву.

Знезараження води

Системи фільтрації буває недостатньо для того, щоб вода у басейні була справді безпечною. У цьому випадку на допомогу прийде обладнання для знезараження води.

До його числа входять:
  • Хлоратори – пристрої, що випускають у воду дозовані порції хлору;
  • Озонатори – вбивають бактерії за допомогою озону;
  • Іонізатори - очищають воду за допомогою дії на неї іонами кольорових металів;
  • Системи використання активного кисню.

Обігрівачі

дівчина купається в басейні
 

Навіть у літній час підігрів води буває не зайвою функцією, особливо якщо йдеться про басейн великого обсягу.

Поширені види водонагрівачів:
 
✔️ Теплообмінник – підключається до опалення будинку, оснащується додатковою насосною установкою, має невисоку вартість та низькі експлуатаційні витрати;

✔️ Електронагрівачі - використовуються для підігріву проточної води, підходять для вуличних басейнів об'ємом не більше 40 м 3 закритих не більше 55 м 3;

✔️ Сонячні колектори працюють за рахунок енергії сонця, що робить їх неефективними в похмуру погоду, зате більш економічними, ніж інше обладнання.

Захисні покриття для басейну

Захисні покриття для басейну Купуючи аксесуари для басейну, варто не забувати про необхідність придбання захисного покриття або покривала.

Це потрібно як для вуличного, так і для критого басейну, адже такий захист виконує низку функцій:
  • Запобігає потраплянню у воду сміття, пилу, комах та іншого бруду;
  • Зменшує тепловтрати;
  • Скорочує швидкість випаровування води та мінімізує появу конденсату у закритих приміщеннях.
Часто захисне покриття йде в комплекті до каркасних та надувних басейнів, але й придбати його окремо, обравши модель із потрібними розмірами, буде не важко.

Додаткові аксесуари

Які аксесуари потрібні для басейнів? Список досить великий.

Як у вуличному каркасному басейні, так і в критому необхідний такий елемент системи очищення, як скіммер. Він призначається для очищення верхнього шару води від сміття, що потрапляє в неї. В основі конструкції є ємність, що затримує всередині листя, комах та інші забруднення. Коштує це обладнання недорого, але завдання виконує найважливіші.

Залежно від типу монтажу виділяють:
 
✔️ Навісні скіммери - кріпляться на борт басейну, працюють незалежно від основної системи фільтрації, застосовуються для каркасних і надувних басейнів;

✔️ Донні і вбудовані скіммери - монтуються в стінки або дно на етапі будівництва басейну, працюють паралельно з основною системою фільтрації, ефективно роблять грубе очищення води.

Устаткування для басейнів

Устаткування для басейнів

Підтримувати дно та стінки чаші у чистоті допоможе пилосос для басейну. Для домашнього використання достатньо ручної моделі, яка перед початком робіт підключається до існуючої системи фільтрів. Найдорожчий і просунутий варіант обладнання – це робот-пилосос для басейну. Він працює автономно і участь людини полягає у встановленні необхідної програми.

Необхідні аксесуари для будь-якого басейну – це сходи. Вони повинні бути надійними, безпечними, довговічними, з якісним кріпленням та нековзними сходами. При виборі сходів варто звернути увагу на перила і зручність використання конструкції різними членами сім'ї.

Якщо в основі конструкції надувна чаша, потрібно мати під рукою ремкомплект для басейну. Вони випускаються як компанією Intex, так і іншими виробниками басейнів та аксесуарів. До складу входять спеціальні латки та клей. Здійснювати ремонт можна не зливаючи воду, що дозволяє заощадити час та ресурси.

Схожі матеріали:
👁 374
Категорія: Прес-реліз
Теги: басейн, насос, Все для басейнів, Обладнання для басейнів, фільтрація води




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ