Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.03.2017

Обмеження перебування дітей віком до 16 років у закладах розваг у нічний час


Дітям до 16 років заборонено перебувати у закладах розваг з 22:00 до 6:00


Обмеження перебування дітей віком до 16 років у закладах розваг у нічний часДіє Закон України від 16 травня 2013 року № 243-VII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сферах розваг, або закладах громадського харчування у нічний час», який обмежив перебування дітей віком до 16 років без супроводу батьків чи законних представників у зазначених закладах у нічний час.

Даним законом доповнено кодекс України про адміністративні правопорушення статтею 180-1: «Порушення порядку перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування», а також Закон України "Про охорону дитинства" статтею 20-1: «Особливості перебування дітей у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування».

Діти віком до 16 років з двадцять другої до шостої години можуть перебувати у закладах, у яких провадиться діяльність у сфері розваг, або закладах громадського харчування лише в присутності принаймні одного з батьків чи іншого законного представника дитини або особи, яка її супроводжує і несе за неї персональну відповідальність.

Якщо неповнолітньому не виповнилось 16 років, то за розпивання ним спиртних напоїв у громадських місцях і появу в громадських місцях у нетверозому вигляді, правоохоронцями складається протокол на його батьків за ст. 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей».

Якщо ж дитині від 16 до 18 років, то за розпивання спиртних напоїв на вулиці, стадіоні, у сквері, парку, усіх видах громадського транспорту і за появу в нетверезому стані в громадських місцях, правоохоронцями складається протокол на неповнолітнього за ст.178 КУпАП «Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у нетверозому вигляді».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінківська школа №4: «Молодь обирає здоров’я»

Не менш небезпечними є факти втягнення неповнолітніх у розпиття спиртних напоїв. В таких випадках складається протокол за ст.180 «Доведення неповнолітнього до стану сп'яніння». До відповідальності можуть притягнути батьків, осіб, що їх замінюють чи інших громадян.

Вищезазначені заборони і штрафи є заходами боротьби з правопорушеннями неповнолітніх, але більш ефективною є профілактична антиалкогольна робота, формування в суспільстві стійкого негативного відношення до алкоголю, відповідального ставлення до батьківства та материнства.

Схожі матеріали:
👁 998
Категорія: Шкільний екран
Теги: шкільний екран, розваги, діти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ