Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.11.2021

Опріснювальна установка на сонячній енергії, SolarRO, зможе забезпечити чистою водою 400 000 осіб


Самі станції можуть не вражати візуально, але вони є ідеальним рішенням для води на віддалених островах і в сільській місцевості.


Перетворення морської води на чисту питну воду у великих масштабах потребує величезної кількості енергії, що робить цей процес дорогим. Але Solar Water Solutions працює над проектом створення опріснювальних установок, які зможуть забезпечити питною водою видобутою із солонуватих ґрунтових вод до 400 000 осіб.


Опріснювальна установка на сонячній енергії, SolarRO
 

Нова система опріснення води на сонячній енергії працює без підключення до мережі, без батарей та хімікатів. Це означає, що системі не потрібні інвестиції в акумуляторні батареї, нульові експлуатаційні витрати, нульові викиди та нульовий вуглецевий слід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нова технологія використання йодного палива зменшить вартість запуску космічних кораблів

Команда, що працює над проектом, стверджує, що їхня контейнерна система зворотного осмосу SolarRO - перша у світі система опріснення, що працює на 100% сонячної енергії. Система перетворюватиме з морської води від 3500 л/год до 7000 л/год із загальним вмістом розчинених твердих речовин (TDS) 36 000 ppm. Виробнича потужність - до 10 000 літрів на годину солонуватої води, що повністю живиться сонячними батареями.


Опріснювальна установка на сонячній енергії, SolarRO
 
«Завдяки партнерству з CFM та на місцевому рівні з Epicenter Africa ми можемо разом революціонізувати доступ до безпечної та доступної води у сільських районах Кенії», - сказав Антті Похьола, генеральний директор Solar Water Solutions. «Цей проект знаменує прорив в інфраструктурі водопостачання, що використовує сонячну енергію. Цього не сталося б без чотирьох ключових елементів: стійкої технології, що знижує вартість чистої води, доступу до фінансів з провідним інституційним інвестором, місцевих партнерів та ринкової бізнес-моделі».

Самі станції можуть не вражати візуально, але вони є ідеальним рішенням для води на віддалених островах і в сільській місцевості.

 


Схожі матеріали:
👁 596
Категорія: Технології
Теги: питна вода, опріснення морської води, опріснення води, очищення води




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ