Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


31.08.2021

Опріснювальна установка WaterPod, що працює на сонячній енергії, перетворює морську воду в питну


WaterPod - це стійка опріснювальна установка, що працює на сонячній енергії


WaterPod - це стійка опріснювальна установка, що працює на сонячній енергії, перетворює морську воду в питну. Використовуючи природні ресурси, WaterPod призначена для розміщення в морі, щоб люди мали легкий доступ до питної води.

За даними ЮНІСЕФ і ВООЗ, кожна третя людина у світі все ще не має доступу до чистої питної води. 97% води на Землі знаходиться в океанах, що робить опріснення дуже перспективним методом отримання питної води. Але сьогодні опріснення - це дорогий і витратний процес, яким займаються опріснювальні установки. Але WaterPod підкреслює екологічність з точки зору використання матеріалів і недорогий, але екологічно чистий метод опріснення води для виробництва питної води.


Опріснювальна установка WaterPod
 

WaterPod працює на самоочищається системі сонячного опріснення. Він починається з структури гніту, яка поглинає морську воду знизу і переноситься на чорну тканину, розташовану на верхній частині алюмінієвої пластини. Структура гніту продемонструвала відмінні характеристики відведення солей за рахунок розчинення і відведення сольових домішок з морської води.

Коли сонячне світло проходить через прозоре покриття, тут відбувається випаровування і конденсація. Алюмінієва пластина має напівсферичну форму, щоб збільшити площу поверхні води, що поширюється по чорній тканині, і змушує морську воду випаровуватися швидше. При охолодженні навколишнього повітря навколо кришки водяні пари легко перетворюються в краплі в процесі конденсації.

Творці WaterPod визначили основну проблему в тому, що у прибережних жителів немає доступу до безпечної питної води. Вони також живуть в дуже забрудненому море, повному пластикових відходів. Тому дослідники створили екологічно безпечний метод, при якому пластикові відходи можуть бути перероблені в резервуари для опріснення води, щоб зменшити пластикове забруднення навколо спільноти.


Опріснювальна установка WaterPod
 

Крім того, винахідники запропонували використовувати вигідні природні ресурси, такі як поновлювані джерела енергії і були проведені дослідження з вивчення різних методів процесу опріснення води і екологічно чистих матеріалів, які можуть бути включені в дизайн. В процесі розробки було проведено кілька концептуальних експериментів.

В якості альтернативи більшої опріснювальної установці, WaterPod спроектований так, щоб бути простим і використовувати тільки фундаментальні науки для проведення процесу опріснення. Крім того, WaterPod відрізняється тим, що має модульну концепцію, яка дозволяє з'єднувати кілька капсул для формування різних форм платформи на море, а також для підвищення стійкості плавучості без перевертання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незабаром всі наші онлайн-замовлення будуть збирати роботи

Як екологічно чистого продукту для боротьби з забрудненням пластиком WaterPod також пропонується використовувати перероблені пластикові матеріали, зібрані з океанів, як форми вироби. Формована ротаційним формуванням внутрішня частина потім заповнюється пінополіуретаном, який діє як теплоізоляція і покращує прохідність, в той час як нижній купол заповнюється цементом для підвищення стабільності ваги.

Наступним кроком буде перевірка ефективності WaterPod з точки зору практичності та виробничих проблем.

Схожі матеріали:
👁 502
Категорія: Технології
Теги: питна вода, Опріснювальна установка WaterPod




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ