Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


18.02.2013

Основна маса метеорита, що впав в Челябінській області, залишається в озері Чебаркуль


На думку вченого, розмір метеорита, що знаходиться в озері, може досягати 50-60 см в діаметрі


Основна маса метеорита, що впав в Челябінській області, залишається в озері Чебаркуль

Основна маса метеориту, що впав в п'ятницю вранці в Челябінській області, фрагменти якого були знайдені вченими з Уральського федерального університету (Урфу), залишається в озері Чебаркуль, вважає керівник експедиції, член комітету РАН з метеоритів Віктор Гроховський. Про це повідомляють російські ЗМІ.

"Раз знайдені осколки - сліди верхніх шарів метеорита (там є кора плавлення і так далі), то, значить, основна маса лежить там, в озері", - сказав В.Гроховський.

На думку вченого, розмір метеорита, що знаходиться в озері, може досягати 50-60 см в діаметрі.

"Те, що ми привезли - це малюсінькі обломочки, всього близько 50-53 осколків, всі - міліметрового розміру. Це те, що вдалося зібрати на снігу біля воронки", - сказав він.

Сказати точно про майбутні експедиції уральських вчених в район падіння метеорита неможливо через брак коштів, які поки офіційно ніхто не залучає, каже вчений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Полтавщині начальник відділу БНОН очолював групу наркоторговців

"Це була наша самодіяльність, я просто як член комітету не міг залишитися осторонь, послав туди хлопців", - розповів В.Гроховський.

За його словами, район пошуку нових осколків дуже великий. Згідно прогнозів, уламки метеорита ще будуть знайдені десь крім озера Чебаркуль.

За даними регіонального главку МВС, один з осколків метеорита впав в озеро Чебаркуль. Проте раніше повідомлялося, що водолази обстежили дно озера і не знайшли там уламків метеорита.

Віце-губернатор Челябінської області Ігор Мурог заявляв, що ополонка, яка була виявлена на озері Чебаркуль і спочатку прийнята за місце падіння уламків метеорита, утворилася з іншої причини. МНС також заявляло, що уламки метеорита не знайдені.

www.unn.com.ua



Схожі матеріали:
👁 1281
Категорія: Актуально
Теги: комета, озеро, Челябінськ, метеорит, астероїд, Вибух, Чебаркуль, Росія




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ