Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


08.01.2022

Пеллетс для риболовлі


Короп хоч і вважається ненажерою, але бувають періоди, коли він реагує лише на певні аромати.


Багато рибалок чули про пеллетс, але далеко не всі знають, що це таке і як його застосовувати. Принадою та компонентом підгодовування для трофейної риболовлі пеллетс став відносно недавно, а раніше це був гранульований корм, яким у рибоводних господарствах відгодовували промислову рибу сімейства коропових. А оскільки рибалки – народ винахідливий, постійно експериментуючий, немає нічого дивного в тому, що одного разу хтось додав пеллетс у підгодову суміш і спробував насаджувати його на гачок.

Інтернет-магазин КарпБаза спеціалізується на виробництві товарів для риболовлі та пропонує широкий асортимент продукції, яка дозволить сповна насолодитися улюбленим хобі. Вся продукція виготовлена з натуральних компонентів за сучасними світовими тенденціями та перевіреними часом технологіями. Пропоновані рибальські товари особисто протестовані фахівцями не тільки на «звичайних» риболовлях, але і на всіляких турнірах.

В інтернет-магазині Karpbaza можна знайти все, що потрібно, за доступними цінами.


Пеллетс для риболовлі
 

Види пеллетсу для риболовлі

Крім способу виготовлення є ще кілька класифікацій, зокрема за складом, часом розчинення у воді, розміром і так далі. Весь пеллетс, що реалізується на рибальському ринку, можна розділити на дві основні категорії:

Оскільки перший пресується так званим сухим методом, він вбирає воду, немов губка, набухає і швидко розвалюється на дні. Якщо кинути на невеликій глибині жменя таких гранул, вже через півгодини, максимум 40 хвилин замість них під берегом можна буде побачити акуратну пляму пухкого підгодовування. Основою для швидкорозчинного корму служать добре порошені подрібнені зернові (пшениця, кукурудза та інші), крім того до нього додають різні білкові речовини, що залучають рибу. Головне завдання такого пеллетса - приманити видобуток у точку лову, і він із нею чудово справляється. Серед короп'ятників популярні круглі гранули з цієї категорії, їх ще називають бойлами.

Щоб утримати рибу одному місці, знадобиться інший корм – повільно розчинний. Це ті самі гранули, що пресують вологим способом. Виробляють їх із багатої білками та жирами рибного борошна, яке вже саме по собі має привабливий запах та смак. Плюс зернові, що пройшли екструзію, і деякі сполучні компоненти, що перешкоджають занадто швидкому розчиненню. В результаті виходить щільний пеллетс, здатний лежати на донному ґрунті кілька годин. Він не припадає пилом, не розвалюється, його не потрібно постійно підкидати.

Короп може довго крутиться серед такого корму і обсмоктувати гранули, але рано чи пізно у нього в роті виявиться гачок із принадою.

Пеллетс для риболовлі також буває насадковий та прикормковий. Пеллетс насадковий має підвищену поживність і сильнішу ароматику. Він м'який, у його складі є амінокислоти та інші натуральні речовини, що збуджують у риби апетит. Для підгодовування можна застосовувати будь-який пеллетс, але найчастіше це недорогі довгограючі гранули або аналогічний корм з коротким часом розпаду у воді.


Пеллетс для риболовлі
 

Дрібний і великий пелетс

Розмір підбирається в залежності від того, якого коропа чи сазана планується ловити. Діаметр гранул варіюється від 1 до 30 мм. Дрібні швидше розмокають і приваблюють рибу, вони більше підходять для активної динамічної риболовлі, але переважатимуть невеликі особини. Щоб упіймати великого коропа, необхідно використовувати пеллетс великого діаметра, який дрібній рибі нецікавий з тієї простої причини, що вона не може його проковтнути.

Важливу роль грає форма гранул. Яким віддати перевагу, кулястим або циліндричним? Вибір залежить від способу застосування. Циліндричні гарні для підгодовування, а гранули-кульки зручніше насаджувати на гачок. Крім того кульки не так сильно парусуть при закиданні, тому що у них найкраща аеродинаміка.

Короп хоч і вважається ненажерою, але бувають періоди, коли він реагує лише на певні аромати. Кормовий пеллетс, що виробляється для штучного вирощування риби, як правило, не має у складі жодних ароматичних компонентів, тому погано підходить для коропової риболовлі на більшості водойм. Набагато ефективніше на їхньому фоні виглядає аналогічна продукція рибальських компаній, призначена для аматорського та спортивного лову.

Гранули можуть мати різні аромати, але найкраще працюють:
  • Різнокольорове підгодовування;
  • полуниця;
  • банан;
  • аніс;
  • шоколад;
  • коноплі.
Пелетс для риболовлі зі смаком Лососю (

Важливо знати, що на окремих платних ставках нетипові запахи можуть дати зворотний ефект. На платниках упіймані і благополучно відпущені коропи починають асоціювати їх з великою небезпекою, передаючи  свій страх тим особам, що ще не були на гачку. У результаті навіть давно перевірений уловистий пеллетс стає абсолютно марним матеріалом, що відлякує рибу. Звідси напрошується висновок: на платних водоймищах краще використовувати ті гранули, якими годують їх мешканців. Придбати такий пеллет можна безпосередньо у орендаря.

Щодо кольору єдиної думки немає. Ніхто не знає, які відтінки подобаються об'єкту лову, темні чи світлі. Також невідомо чи має йому значення контраст їжі з донної поверхні. Тому колір доводиться підбирати експериментально, благо сьогоднішня різноманітність харчових барвників надає виробникам пелетсів можливість реалізувати будь-яку фантазію.

Схожі матеріали:
👁 494
Категорія: Прес-реліз
Теги: Рибалка, Пеллетс для риболовлі, прикормка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ