Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.11.2021

Плавуча ферма Green Ocean перетворює солону морську воду на поживні речовини для вирощування овочів


Японці розробили плавучу морську ферму Green Ocean, яка використовує морську воду як джерело поживних речовин для сільськогосподарських культур


Японці розробили плавучу морську ферму Green Ocean, яка використовує морську воду як джерело поживних речовин для сільськогосподарських культур. Інноваційна структура поєднує в собі солестійку технологію та безпечну для моря архітектуру, що є потенційним вирішенням проблеми підвищення рівня моря, спричиненої зміною клімату. Ферма збирає дощову воду, покращує якість води та допомагає у виробництві продуктів харчування, економлячи воду та будучи стійкою спорудою.


Плавуча ферма Green Ocean
 

Підвищення рівня моря стає загрозою через зміну клімату, що сильно впливає на сільське господарство – це означає, що залишається менше землі для ведення сільського господарства, а також завдається шкоди прибережним землям через надмірну кількість солі.

N-ark розробив Green Ocean у партнерстві з Cultivera, компанією, що займається дослідженнями та розробками в галузі агротехнологій, метою якої є створення прототипу плавучої морської ферми.


Плавуча ферма Green Ocean
 

Сільське господарство на морській воді - це особливий метод вирощування, який поглинає воду та поживні речовини із землі та повітря шляхом змішування та нейтралізація лужної морської води та кислої дощової води. В результаті, використовуючи мінерали та поживні речовини, що містяться в морській воді, можна вирощувати величезну кількість овочів.

Green Ocean - це плавуча солестійка теплиця, що працює на сонячній енергії, побудована з деревини та карбонових швів. Як тільки морська ферма вийде на воду, вона створить дві нові зелені зони: одна буде місцем для виробництва продуктів харчування, яка плаває на поверхні та використовує солоні сільськогосподарські технології, а друга стане шаром водоростей, які покращать підводне середовище.


Плавуча ферма Green Ocean
 

Ферма має характерний кутовий дах, який допомагає збирати дощову воду, яка потім змішується з морською водою і використовується як добрива для рослин. Холодна морська вода також використовується для кондиціювання повітря на фермах. "Створюючи циклічне системне середовище, Green Ocean відіграє роль пластира Землі", - пояснюють розробники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мобільний генератор H2O здатний витягти 20 літрів питної води з повітря на день

Основна технологія сільського господарства з використанням морської води - це вирощування вологи, яке дозволяє вирощувати рослини з контролем вологості. За допомогою цього методу можна відтворити близько 15 см поверхневого шару природного ґрунту за допомогою спеціального волокна товщиною приблизно 5 мм, а овочі з вмістом збагаченого цукру та вітамінів можна вирощувати шляхом випаровування води за допомогою спеціального волокна, застосовуючи стрес виснаження води для рослини.


Плавуча ферма Green Ocean
 

Вологе культивування використовує одну десяту воду, яка необхідна для традиційних методів зрошуваного землеробства, і може застосовуватися навіть у районах, де води не так багато, що робить його стійким способом масштабного землеробства.

Схожі матеріали:
👁 318
Категорія: Технології
Теги: фермерство, Японія, вирощування овочів, теплиця




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ