Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


23.10.2021

Плазмовий реактивний двигун, що розробляється в Китаї, може використовувати в якості палива людську сечу


Двигун VASIMR може істотно скоротити час подорожі від Землі до Юпітера або до всіх інших планет


Група китайських дослідників представила нову конструкцію плазмового реактивного двигуна VASIMR, який може використовуватися не тільки в Космосі, а й в атмосфері.

Такий тип двигуна може стати еволюцією в аерокосмічній промисловості, універсальним і більш вигідним засобом. Одна з головних переваг плазмових двигунів - це те, що вони не вимагають анодів, високовольтних мереж і катодів для прискорення заряджених частинок, а навпаки використовують струм, який генерує електричну дугу. Така тенденція призводить до меншої швидкості вихлопу.


Плазмовий двигун, може використовувати в якості палива - сечу
 

Реактивний двигун VASIMR може використовувати різні види ракетного палива: двоокис вуглецю, аргон або людську сечу. Чому навіть сечу? А тому що з неї може генеруватися вихідна плазма, яка необхідна для створення паливної енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автономні автомобілі Amazon готують до роботи в умовах поганої погоди

Двигун VASIMR може істотно скоротити час подорожі від Землі до Юпітера або до всіх інших планет: наприклад, з 6 років до 14 місяців. Політ від Землі до Марса може зайняти всього лише 39 днів замість 6 місяців. Скорочення таких поїздок, крім часу, знизить ще і фінансові витрати компаній.


Плазмовий двигун, може використовувати в якості палива - сечу
 

Дослідники Інституту технічних наук Уханьского університету замість газу ксенону використовували повітря і електрику, як альтернативне джерело енергії. Після вдалих випробувань, вчені побачили, що двигун на цих джерелах створює нормальну тягу, яка знаходить застосування в сучасних літаках
 

Плазмовий двигун, може використовувати в якості палива - сечу
 

Інноваційний метод є більш екологічним та ефективним. Також, він здатний при споживанні електричної потужності 400 Вт видавати рушійну силу з повітряним потоком. Розробка може використовувати батарею Tesla Model S, що дозволить налагодити перспективне співробітництво для подальших космічних досліджень.

Схожі матеріали:
👁 514
Категорія: Технології
Теги: польоти в космос, ракетний двигун, плазмовий двигун, реактивний двигун




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ