Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.06.2018

Полтавці-співвласники будинків відтепер мають право самостійно встановлювати лічильники теплової енергії і водопостачання


Уряд затвердив вимоги та механізм інформування власників будинків про встановлення вузлів комерційного обліку теплової енергії


Полтавці-співвласники будинків відтепер мають право самостійно встановлювати лічильники теплової енергії і водопостачанняУряд затвердив вимоги та механізм інформування власників будинків про встановлення вузлів комерційного обліку (лічильників) теплової енергії і водопостачання. Співвласники повинні бути проінформовані про намір встановлення (не менш як за два місяці), вартість лічильника та проектні роботи.

Та головне, співвласникам надається право самостійно встановлювати прилади обліку і жодного погодження від монопольних компаній для цього не потрібно. Це прискорить процес встановлення засобів обліку, які в подальшому сприятимуть економії споживання енергоресурсів і водопостачання. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко, коментуючи відповідну постанову.

Постанова важлива для реалізації Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання». Про це повідомили в прес-служба Віце-прем’єр-міністра України.

Повідомлення щодо встановлення лічильнику доводиться до відома власників будинку шляхом розміщення інформації на офіційному веб-сайті оператора зовнішніх інженерних мереж. У разі його відсутності, на офіційному порталі органу місцевого самоврядування та інформаційних стендах у під’їздах будинків. Порядок інформування визначає строки встановлення, вартість лічильника і передбачені проектні роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Пирятинській міській об’єднаній територіальній громаді діє Програма підтримки породіль

Нагадаємо, мета ЗУ «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» – перехід на 100% облік споживання теплової енергії, гарячої та питної води за допомогою лічильників, що вже не дозволить перекладати на українські родини наднормативні втрати монополістів і закладе принцип, згідно з яким кожен буде оплачувати тільки ті обсяги комунальних послуг, які він фактично спожив.

Схожі матеріали:
👁 755
Категорія: Актуально
Теги: обік, теплова енергія, механізм, лічильник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ