Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.02.2022

Пошуково-рятувальна машина-амфібія ATASD призначена для оперативного реагування та допомоги при евакуації людей


ATASD є амфібійною пошуково-рятувальною амфібійною платформою, призначеною для цілорічної роботи у всіх типах умов навколишнього середовища


Повінь, що сталася в Європі в липні 2021 року, була визнана найбільшою з 1909 року. Його пов'язують із глобальною зміною клімату. Подібні стихійні лиха відбуватимуться у майбутньому зі зростаючими масштабами. Це вказує на необхідність покращення рівня обладнання організацій швидкого реагування, щоб ефективно справлятися з повенями та іншими типами лих. І допоможе в цьому Амфібійний трансформатор з повітряним статичним розрядом ATASD - запатентована канадська пошуково-рятувальна машина-амфібія.


Пошуково-рятувальна машина-амфібія ATASD
 

Interconn Development Ltd – канадська компанія, розташована в місті Маркем, провінція Онтаріо, займається розробкою високопродуктивних амфібійних транспортних засобів. Початкова мета полягала в тому, щоб створити економічно ефективний багатоцільовий амфібійний автомобіль для пошуково-рятувальних служб, служб швидкого реагування та військового застосування, який міг би успішно працювати в районах, недоступних для звичайних плавзасобів.

Автомобіль-трансформер ATASD істотно відрізняється від інших відомих амфібійних транспортних засобів – аероглісерів, суден на повітряній подушці – пружним трубчасто-мостовим шасі з круглих алюмінієвих труб, що спираються на гнучкі надувні уретанові скелі. Три надувні гнучкі скеги забезпечують відмінну амортизацію і роблять їзду на ATASD дуже комфортною для пілота та пасажирів на борту, на будь-яких швидкостях та по будь-якій поверхні. Ці скеги утримують тиск унизу, ефективно замінюючи спідницю корабля на повітряній подушці та забезпечуючи безпрецедентну стабільність у всіх режимах роботи, а також постійний випуск повітря, що діє як мастило між скегами та поверхнею.

Пошуково-рятувальна машина-амфібія ATASD

ATASD виконаний у вигляді конструктора Lego, у вигляді набору із трьох базових незалежних блоків, скріплених між собою – нижньої рами, силового агрегату та кабіни. Кожен із цих блоків може бути змінений та налаштований без зміни інших блоків. Ця унікальна функція надає широкий спектр параметрів і може бути легко використана операторами для різних програм. ATASD може використовуватись з кабіною або без неї, як пасажирське судно або як вантажна платформа.

ATASD є амфібійною пошуково-рятувальною амфібійною платформою, призначеною для цілорічної роботи у всіх типах умов навколишнього середовища, де плаваюче сміття і підводні небезпеки ускладнюють роботу традиційних човнів, наприклад, в арктичних крижаних водах, на вузьких вулицях затоплених міст або в сільській місцевості. Надувні скеги зводять до мінімуму можливість травмування людей у ​​воді, порівняно з алюмінієвим корпусом жорстких надувних човнів або композитним корпусом човнів. Ще однією важливою перевагою для пошуково-рятувальних бригад є низький надводний борт, що спрощує підйом людей з води.


Пошуково-рятувальна машина-амфібія ATASD
 

Один автомобільний турбодвигун обертає повітряний гвинт кроку тяги (ВПДП), що змінюється, і пару підйомних осьових вентиляторів. VPDP забезпечує гальмування/реверсування, а також ідеальний розподіл потужності між тяговою та підйомною системами залежно від умов експлуатації. Двигун Ford Ecoboost 2,0 л (2,3 л), аналогічний використовуваному в автомобілях Ford Focus ST і Ford Mustang, відрізняється низькою витратою палива та низьким рівнем шуму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магнітний ліфт без тросів, компанії ThyssenKrupp, пересувається як вертикально, так і горизонтально

ATASD призначений для оперативного реагування та допомоги при евакуації людей та їх речей. Він може швидко доставити до 850 кг необхідного обладнання, рятувальних плотів, прісної води, медикаментів, продуктів харчування, водяних насосів та предметів постачання у віддалені райони. Дальність польоту до 240 км, максимальна швидкість понад 100 км/год за водою та 140 км/год за льодом та снігом. Будучи повністю амфібійним, ATASD дозволяє службам швидкого реагування безпечно та ефективно реагувати на інциденти на тонкому льоду, болотах та дріб'язку.

Пошуково-рятувальна машина-амфібія ATASD
 

У разі екстреної евакуації ATASD здатний перевозити до восьми осіб (шість врятованих та два рятувальники), що значно більше, ніж традиційні рятувальні плавзасоби та вертольоти. ATASD здатний працювати при хвилюванні до 2 м та сильному вітрі з поривами до 90 км/год.

У 75% випадків машини-амфібії Search & Rescue ATASD здатні замінити рятувальні вертольоти, при цьому вони у 800 разів дешевші в експлуатації.

Схожі матеріали:
👁 398
Категорія: Актуально
Теги: всюдихід, судно, Амфібія, машина-амфібія, пошуково-рятувальна машина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ