Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.06.2022

Представлений перший у світі електричний катер-таксі на підводних крилах Candela P-8 Voyager


Човен завдовжки 8,5 метрів пропонує місце для шести пасажирів, крім екіпажу.


електричний катер-таксі на підводних крилах Candela P-8 Voyager

Компанія Candela, світовий лідер у виробництві електричних човнів на підводних крилах, що літають над поверхнею води, споживаючи значно менше енергії, представила свій найновіший електричний катер Candela P-8 Voyager. P-8 Voyager, створений для заміни традиційних водних таксі та комерційних пасажирських суден, які зазвичай використовують двигуни внутрішнього згоряння.

P-8 Voyager заснований на аналогічній системі підводних крил, що використовується на інших електричних човнах Candela, яку розробили інженери компанії, спираючись на досвід роботи в галузі безпілотних літальних апаратів, аерокосмічної промисловості та розробки програмного забезпечення. Бортовий контролер польоту автоматично змінює кут атаки крила, коли човен досягає швидкості 16 вузлів, дозволяючи їй відриватися і летіти над хвилями.

Контролер польоту спирається на широкий спектр датчиків для вимірювання висоти хвилі та забезпечення плавного польоту навіть у несприятливих умовах. Система може впоратися з 4-5-футовим ривком і кільватерним струменем човна (120-150 см) завдяки високому просвіту та швидким регулюванням по крену, тангажу та висоті, які виконуються 100 разів на секунду.
 
«Ви справді отримуєте мореплавні якості корабля. Катання на підводних крилах у погану погоду стане незабутнім враженням. Погляньте на драматичні краєвиди, розбийте хвилі, безпечно пролітаючи над ними в абсолютній тиші. Це новий рівень розкоші, який, наважусь сказати, ніколи не відчували у морі», - сказав начальник торгових судів Candela Ерік Еклунд.

Система також ідеально підходить для районів, чутливих до хвилі човнів, таких як Венеція, оскільки судна на підводних крилах практично не залишають слідів. За словами Candela, слід його суден на підводних крилах не більший, ніж у знаменитих венеціанських гондол.

електричний катер-таксі на підводних крилах Candela P-8 Voyager
 

Що важливо для власників та операторів комерційних судів, P-8 Voyager сконструйований таким чином, щоб максимально не вимагати обслуговування. Це пов'язано з тим, що в човні використовується двигун Candela C-POD, спеціально розроблений для суден компанії на підводних крилах. Пара занурювальних двигунів забезпечує потужність 50 кВт і безпосередньо надає руху гребні гвинти, що обертаються в протилежних напрямках, без необхідності в будь-якій проміжній трансмісії. Це означає відсутність шуму, масла, рідини, що охолоджує, і практично повна відсутність необхідності технічного обслуговування.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Британії будують перше автономне судно зі штучним інтелектом великої дальності Oceanus

У компанії заявляють, що привід C-POD може працювати без обслуговування протягом 3000 годин (порівняно з багатьма підвісними двигунами з двигунами внутрішнього згоряння, які вимагають інтервалів технічного обслуговування в 100 годин). Надзвичайно скорочений графік технічного обслуговування ідеально підходить для операторів, що працюють у віддалених місцях, де важко знайти техніків.


електричний катер-таксі на підводних крилах Candela P-8 Voyager
 

При швартуванні судна, підводні крила забираються в поглиблення корпусу вище за ватерлінію, щоб запобігти зростанню морського середовища. P-8 Voyager також повністю підключений до мережі та може отримувати оновлення бездротової мережі (OTA), що дозволяє цілодобовому сервісному відділу Candela виконувати віддалене усунення несправностей.

Candela P-8 Voyager розвиває крейсерську швидкість 20 вузлів та досягає максимальної швидкості 30 вузлів. Човен завдовжки 8,5 метрів пропонує місце для шести пасажирів, крім екіпажу.

Схожі матеріали:
👁 570
Категорія: Технології
Теги: електричний катер, судно, катер на підводних крилах




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ