Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.10.2021

Raytheon успішно випробувала гіперзвукову зброю для ВПС США, швидкість польоту понад 5 Маха


Рухаючись з такою швидкістю, гіперзвукова зброя, така як HAWC, може досягати своїх цілей швидше, ніж традиційні ракети


Raytheon Missiles & Defense в партнерстві з Northrop Grumman успішно завершила перші льотні випробування гіперзвукової ракети Hypersonic Air-Air Weapon Concept (HAWC) для Агентства перспективних дослідницьких проектів Міністерства оборони США (DARPA) і ВПС США. Це ключовий крок на шляху до потенційної доставці збройним силам США крилатої ракети, яка може летіти зі швидкістю, більш ніж в п'ять разів перевищуючи швидкість звуку.

Raytheon успішно випробувала гіперзвукову зброю для ВПС США
 

Під час випробувань ракета HAWC перебувала під крилом літака, перш ніж була випущена. Потім твердопаливний ракетний двигун привів зброю в рух до надзвукової швидкості, при цьому ГРВД запалював і розганяв ракету, дозволяючи їй досягти гіперзвукового польоту.

    Випробування підтверджує здатність планера і силової установки HAWC досягати гіперзвукових швидкостей і орієнтуватися на них. Пентагон заявляє, що це перше успішне випробування такого типу зброї.
 
«Це історичний момент, і цей успіх прокладає шлях до створення доступної гіперзвукової системи дальньої дії в найближчому майбутньому для зміцнення національної безпеки», - сказав Колін Уїлан, віце-президент по передовим технологіям Raytheon Missiles & Defense. «Це випробування доводить, що ми можемо поставити перший діючий гіперзвукової ГПВРД, що значно підвищить бойові можливості».

Технологія прямоточного двигуна Northrop Grumman працює шляхом стиснення повітря, що надходить в ракету, на високій швидкості перед згорянням, щоб забезпечити стійкий політ на гіперзвуковій швидкості - 5 Маха або вище, що в п'ять разів перевищує швидкість звуку. Рухаючись з такою швидкістю, гіперзвукова зброя, така як HAWC, може досягати своїх цілей швидше, ніж традиційні ракети, що дозволяє їм потенційно ухилятися від систем захисту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Саме міцне і тверде скло, натхненне морськими мушлями

«Ми досягли важливої ​​віхи в наданні бойовим винищувачам можливостей, які змінюють правила гри», - сказав Ден Олсон, віце-президент і генеральний менеджер підрозділу збройових систем Northrop Grumman. «Десятиліття вивчення передових виробничих технологій і галузеві партнерства допомогли нам визначити, що тепер можливо».


Схожі матеріали:
👁 533
Категорія: Технології
Теги: гіперзвукових зброю, ВПС США, DARPA, Ракета




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ