Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.04.2022

Роботизований щур SQuRo зможе шукати тих, що вижили в місцях лих


Технологію SQuRo можна буде використовувати для таких завдань, як пошук людей, що вижили на місцях лих, або проведення інспекцій у важкодоступних місц


Роботизований щур SQuRo

У той час як вчені вже створили роботів змій та тарганів для дослідження обмеженого простору, щури також дуже добре вміють проникати через вузькі отвори та долати нерівну місцевість. Тепер вони мають власний роботизований еквівалент SQuRo.

Хоча «SQuRo» може звучати як ім'я робота-білки, насправді це означає «маленький чотирилапий робот-щур». Нині він розробляється у Пекінському технологічному інституті.

Виходячи з розміру і форми тіла щура (rattus norvegicus), у неї є два ступені свободи в кожній з чотирьох ніг, дві в талії та дві в голові. Ця установка імітує довгий гнучкий хребет справжнього щура, дозволяючи роботу швидко згинати своє тіло та повертатися.

Мінімальний радіус повороту становить 0,48 довжини тіла, що, як повідомляється, набагато менше, ніж у інших чотириногих роботів аналогічного масштабу. Також говориться, що SQuRo тонший і легший за подібні роботи, його вага становить 220 грамів. Тим не менш, він може перевозити вантаж до 200 г у вигляді камери або інших датчиків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ударно-розвідувальний безпілотний комплекс Punisher, українського виробництва, успішно пройшов випробування

Крім того, робот може випрямлятися після падіння, протискуватися через проходи неправильної форми шириною до 90 мм, долати перешкоди заввишки до 30 мм та зберігати стабільне пересування під час підйому на 15-метрову висоту. Його рухи контролюються бортовим мікропроцесором, який автоматично перемикається між чотирма основними режимами руху на основі виявленої сили реакції землі – остання визначається як «сила, що діє з боку землі на тіло, що перебуває з нею в контакті».

Технологію SQuRo можна буде використовувати для таких завдань, як пошук людей, що вижили на місцях лих, або проведення інспекцій у важкодоступних місцях.

Схожі матеріали:
👁 509
Категорія: Технології
Теги: Роботизований щур SQuRo, робототехніка, робот, роботизація




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ