Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.05.2023

"Розумні" боєприпаси MAM, турецької компанії Roketsan, довели свою високу ефективність під час бойового застосування


Авіабомба MAM-T призначена для ураження широкого кола наземних цілей від скупчень живої сили


"розумний" боєприпас MAM-L

Компанія Roketsan представила "розумний" боєприпас MAM-L, що доказав свою високу ефективність під час бойового застосування. Боєприпас є версією керованої ракети L-UMTAS без ракетного двигуна. MAM-L має довжину 1 м, діаметр 160 мм, загальна маса – 22 кг, маса бойової частини (БЧ) – 10 кг. Оснащена ударною та безконтактною підривниками і може бути осколково-фугасною, тандемною кумулятивною дією або термобаричною.

Дальність використання стандартної версії MAM-L становить 8 км. За оптимальних умов скидання з висоти понад 9 тис. метрів можливе знищення мети на дальності до 14 км. Наведення здійснюється із застосуванням інерційної навігаційної системи чи системи глобального позиціонування.

Боєприпас MAM-C вважається зменшеною версією MAM-L. В основі його конструкції лежить УР CIRIT без ракетного двигуна. Мікробоєприпас має довжину 970 мм, діаметр 70 мм, загальну масу 6,5 кг, масу БЧ 2,5 кг. Для наведення також використовується лазерне підсвічування мети. Після скидання MAM-C здатний пролітати від 8 до 12 км, забезпечуючи можливе відхилення (КВВ) до 3 м.


"розумний" боєприпас MAM-L
 

Третьою в сімействі авіабомб серії MAM, які розробляє компанія Roketsan, стала MAM-T. Нова авіабомба серії MAM помітно відрізняється від попередників як за своєю конструкцією та можливостями, так і з точки зору бойового застосування. Носіями цього боєприпасу стали не лише БПЛА, а й винищувачі-бомбардувальники.

MAM-T отримала напівсферичний головний обтічник, розширену центральну частину та циліндричний хвостовий відсік з Х-подібними кермами. На широкій частині корпусу зверху встановили стрілоподібне крило.

Максимальний діаметр корпусу бомби досягає 230 мм, загальна довжина – 1,4 м. Маса заявлена лише на рівні 94 кг. У головному обтічнику розміщується напівактивна лазерна ГСН. Також бомба оснащена системою інерційної та супутникової навігації, що забезпечує політ у район мети до включення ГСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA забезпечило найшвидшу лінію лазерного зв'язку космос-земля: 200 Гбіт/с

Ключові льотні характеристики MAM-T залежать від повітряної платформи-носія, висоти та швидкості її польоту. БПЛА здатні залишити бомбу на 30 км. Для легких ударних літаків цей параметр становить 60 км, а надзвукові винищувачі можуть атакувати мету 80 км.

"розумний" боєприпас MAM-L
 

Авіабомба MAM-T призначена для ураження широкого кола наземних цілей від скупчень живої сили та незахищеної техніки до бронеоб'єктів. При цьому ряд ключових особливостей та можливостей забезпечують високі бойові показники та гнучкість застосування.

 


Схожі матеріали:
👁 319
Категорія: Технології
Теги: Боєприпас, зброя, високоточний боєприпас, високоточна ракета




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ