Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


17.09.2021

Розумні кросовки Ashirase Inc, вирішать проблему пересування для людей з ослабленим зором


Людство з кожним днем ​​все ближче підходить до ідеальних умов для життя


Кросівки сконструйовані за допомогою спеціальної внутрішньої навігаційної системи, яка вирішить проблему орієнтації в місті. Проект реалізується в рамках програми IGNITION, яка допомагає реалізовувати цікаві ідеї.

Головний розробник Ватару Чіно - співробітник японської компанії Ashirase. В рамках цієї фірми і працює програма підтримки молодих і талановитих фахівців для розвитку і реалізації різних цікавих ідей в повсякденному житті.

Розумні кросовки Ashirase
 

Гіркий досвід Ватару Чіно змусив інженера придумати щось для допомоги людям зі слабким зором. Його Слабозора бабуся трагічно померла, коли посковзнулася і впала з насипу під час прогулянки. І онук вирішив, що потрібно створити річ, яка убезпечить таких людей від нещасних випадків.

Розумні кросовки досить прості в своїй проектуванні. Вони складаються з двох основних частин. Одна частина оснащена спеціальними вібруючими подушечками по всій довжині устілки, а друга - на верхній частині взуття і вміщує алгоритми запуску додатка навігації і акумулятор для харчування вібруючих модулів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стійкі до проколів, безповітряні шини Michelin незабаром з'являться на ринку

Комбінація даних GPS з картами робить маршрут пересування і встановлює кінцеву точку. Наприклад, коли людині треба повернути вправо або вліво, то починає вібрувати та нога, або якщо на перехресті треба почекати, то вібрують обидві частини взуття.

Такі кросівки дуже практичні і спеціальну установку можна зробити на будь-яку пару взуття, але головне треба пам'ятати, що проект розрахований для людей з ослабленим зором, а не повною сліпотою. В такому випадку, крім розумної взуття ще потрібно використовувати собаку-поводиря або тростину.


Розумні кросовки Ashirase
 
«Людство з кожним днем ​​все ближче підходить до ідеальних умов для життя. І я дуже хочу, щоб люди з проблемами зі здоров'ям змогли нормально жити. Ми всі дуже мало робимо речей, які можуть їм допомогти, але я впевнений, що завдяки розумним кросівок ми станемо ще на крок ближче до нашої благородної мети»- говорить Ватару Чіно.


Схожі матеріали:
👁 386
Категорія: Технології
Теги: система навігації, роботизація, стартап, Японія, робототехніка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ