Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


25.05.2023

Розвідувальна бронемашина Fennek може виявляти танки на відстані понад 30 км, а гелікоптери на 18 км.


Спеціальне обладнання БРМ Fennek дозволяє проводити спостереження за супротивником день і ніч, вимірювати відстань та азимут


Бронемашина Fennek

Бронемашина Fennek – це легкий броньований автомобіль, призначений для розвідки та забезпечення військових операцій оперативною інформацією. Розроблено на початку 2000-х у рамках спільного проекту німецької компанії Krauss-Maffei Wegmann та нідерландських SP Aerospace та Vehicle Systems BV.

Повнопривідний бронеавтомобіль БРМ Fennek з двовісною 4-колісною конструкцією, має заднє моторне компонування для зменшення теплового та акустичного відображення.

Дизельний двигун Deutz BF 6M2013C потужністю 179 кВт (240 к.с.) забезпечує швидкість бронеавтомобіля близько 110-115 км/год. Fennek укомплектований гідрокінетичною трансмісією та автоматичною коробкою передач – 6 вперед та одна назад.

У лівій частині моторного відділення розташований 230-літровий паливний бак, що забезпечує запас ходу до 1000 км шосе або 450 км - бездоріжжям.

Бронемашина Fennek
 

Робоче місце водія розташоване у передній частині корпусу на поздовжній осі машини. Для забезпечення зручного полярного огляду 180 градусів автомобіль має великі вікна, вкриті бронесклом. За допомогою телекамери заднього виду та окулярів нічного бачення LUCIE водій може безпечно керувати автомобілем у темну пору доби. Окрім водія ще два члени екіпажу, командир та спостерігач, розташовуються за ним.

Спеціальне обладнання БРМ Fennek дозволяє проводити спостереження за супротивником день і ніч, вимірювати відстань та азимут, а також обмінюватися інформацією. Основним елементом системи комунікації є оптоелектронне обладнання, розроблене фірмами STN Atlas та Carl Zeiss: телевізійна камера, тепловізор OPHELIOS та лазерний далекомір MOLEM. Оптоелектронна головка BAA II NDL розташована на телескопічному щоглі заввишки 1,5 м, що дозволяє проводити спостереження по укриттю.


Бронемашина Fennek
 

Бронемашини можуть обладнати РЛС Squire фірми Thales. Ця станція може виявляти танки на відстані понад 30 км, гелікоптери – на 18 км та безпілотники – до 6 км.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Розумні" боєприпаси MAM, турецької компанії Roketsan, довели свою високу ефективність під час бойового застосування

У розвідувальному варіанті Fennek має турель типу 1530, яку можна наводити вручну чи дистанційно керувати нею зсередини машини. У версії для Бундесверу БРМ може бути озброєний 7,62-мм кулеметом із запасом 250 патронів або 40-мм гранатометом AGL (32 гранати).

Для прицілювання використовують перископічний приціл PERI Z17 та тепловізор. Є можливість встановлення складнішої прицільної станції LAZ400L з телекамерою, тепловізором та лазерним далекоміром. Також може бути встановлена дистанційно керована установка FLW 200 з електроприводом та додатковими димовими гранатометами.

 


Схожі матеріали:
👁 286
Категорія: Технології
Теги: БРМ, зброя, Бронетехніка, Бронемашина Fennek, бтр, бронемашина




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ