Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


04.02.2020

СБУ блокувала у Києві роботу «ботоферми», організованої громадянами РФ


«Ботоферму» використовували для розсилки анонімних повідомлень про мінування об’єктів


Cпівробітники Служби безпеки України блокували у Києві діяльність «ботоферми», організованої громадянами РФ та переселенцями з тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей.  


СБУ блокувала у Києві роботу «ботоферми»
 

За даними Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки, угруповання мало понад 500 активних акаунтів. Через ці профілі та спільноти його учасники поширювали у соцмережах недостовірну інформацію, підбурювали протестні настрої, а також здійснювали інформаційні атаки на акаунти вітчизняних високопосадовців. Кінцевою метою замовників було зниження довіри громадян до державних інституцій через розповсюдження недостовірної інформації щодо економічної та соціальної ситуації в Україні.   

СБУ блокувала у Києві роботу «ботоферми»   СБУ блокувала у Києві роботу «ботоферми»   СБУ блокувала у Києві роботу «ботоферми»

«Ботоферму» також використовували і для розсилки анонімних повідомлень про мінування об’єктів критичної інфраструктури та місць масового скупчення людей, зокрема, торгово-розважальних центрів, станцій метрополітену, автовокзалів.

Співробітники Служби задокументували, що зловмисники надавали послуги з дистанційної реєстрації в месенджері Telegram анонімних акаунтів, каналів та спільнот для торгівлі забороненими речами: вогнепальною зброєю, вибуховими пристроями, наркотиками тощо.


СБУ блокувала у Києві роботу «ботоферми»
 

Під час обшуку за місцем розташування «ботоферми» в орендованому офісі, правоохоронці виявили комп’ютерну техніку та спеціальне обладнання (GSM-модеми, шлюзи), майже 2000 SIM-карток операторів стільникового мобільного зв’язку України. Також вилучені чорнові записи щодо реєстрації користувачів соціальних мереж, які розміщували провокативні коментарі під публікаціями українських політичних діячів.  


СБУ блокувала у Києві роботу «ботоферми»
 

Особи організаторів встановлені. Наразі тривають процесуальні дії для притягнення двох осіб до відповідальності.

Заходи з викриття та блокування протиправної діяльності проводились спільно з Національною поліцією України та прокуратурою № 5 м.

СБУ блокувала у Києві роботу «ботоферми»   СБУ блокувала у Києві роботу «ботоферми»


Схожі матеріали:
👁 457
Категорія: Актуально
Теги: GSM-модеми, шлюзи, SIM-карта, ботоферма, СБУ




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ