Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.06.2016

Семінар-нарада з питання розробки та впровадження Програми розвитку агропромислового комплексу на Гребінківщині


Село стало неперспективним для молоді і фактично вимирає


Семінар-нарада з питання розробки та впровадження Програми розвитку агропромислового комплексу на ГребінківщиніВідділом агропромислового розвитку райдержадміністрації в залі засідань Гребінківської райдержадміністрації проведено семінар-нараду з питання розробки та впровадження Програми розвитку агропромислового комплексу в Гребінківському районі за пріоритетними напрямками на період до 2020 року (далі Програма).

На нараду були запрошені голови сільських рад району, керівники сільськогосподарських підприємств, фізичні особи підприємці, представники структурних підрозділів райдержадміністрації та всі бажаючи жителі району.

Нараду розпочав начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Онищенко М.В., який зробив оцінку поточної ситуації в розвитку сільських територій району де вказав, що одним з головних роботодавців для мешканців сіл є аграрний сектор. Село стало неперспективним для молоді і фактично вимирає – як правило, там живуть люди старшого віку.

Село швидкими темпами втрачає культурну, соціальну та економічну інфраструктуру. Таке становище потребує всебічного підходу до розвитку села за допомогою розробки  та впровадження регіональних програм підтримки і втручань органів влади, як обласних, так і місцевих та надав слово директору Полтавської обласної дорадчої служби Андрієнко С.М.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Друге розширене засідання районного штабу з організації та відпочинку дітей Гребінківщини в 2016 році

Доповідач зазначила, що головною метою даної Програми є збільшення доданої вартості в аграрній сфері, підтримка зайнятості сільського населення, створення додаткових можливостей для зростання доходів індивідуальних домогосподарств, малого та середнього аграрного бізнесу, поліпшення розвитку села та якості життя в сільській місцевості.

До основних пріоритетів Програми віднесено такі напрямки:
1. Підвищення конкурентноздатності малого та середнього аграрного бізнесу.

- галузь тваринництва,

- галузь рослинництва.

2. Підвищення доданої вартості в аграрній сфері.

- розвиток сільськогосподарської обслуговуючої кооперації,

- підтримка сільськогосподарської дорадчої діяльності.

3. Розвиток органічного землеробства та виробництво органічних продуктів харчування.
З заключним словом виступив начальник відділу агропромислового розвитку райдержадміністрації Онищенко М.В., який зазначив, що розроблено проект Програми розвитку агропромислового комплексу в Гребінківському районі за пріоритетними напрямками на період до 2020 року та до 15 червня 2016 року відділом агропромислового розвитку райдержадміністрації приймаються пропозиції щодо удосконалення напрямків даної Програми.

 







 
Гребінківська районна державна адміністрація


Схожі матеріали:
👁 1269
Категорія: Лубенська РДА
Теги: нарада, РДА, семінар, село, Гребінка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ