Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.06.2022

Серійний сонячний автомобіль Lightyear 0 може місяцями працювати без заряджання


У тестах WLTP Lightyear 0 забезпечує запас ходу 625 км, що майже на 4 відсотки більше ніж у Tesla Model 3 Long Range AWD


автомобіль на сонячних батареях Lightyear 0

Голландська компанія Lightyear представила перший у світі серійний автомобіль на сонячних батареях Lightyear 0. Це сімейний седан із вбудованими сонячними панелями площею 5 кв. м.

Збільшивши штат співробітників до 500 людей, Lightyear готова почати виробництво. Його перший автомобіль – це чотиридверний електричний седан у стилі фастбек, з бортовою батареєю, якої достатньо, щоб проїхати автострадою 560 км зі швидкістю 110 км/год навіть без яскравого сонця.

У тестах WLTP Lightyear 0 забезпечує запас ходу 625 км, що майже на 4 відсотки більше ніж у Tesla Model 3 Long Range AWD. Lightyear стверджує, що розробила найефективнішу електричну трансмісію з тих, що коли-небудь існували, і що ці дані про запас ходу отримані від акумуляторної батареї ємністю всього 60 кВтг. Для порівняння, повідомляється, що модель 3 Long Range AWD працює із блоком живлення потужністю 82 кВтг.

Lightyear забезпечує більший запас ходу за значно меншою батареєю, ніж Tesla, використовуючи всього 10,5 кВтг на 100 км при швидкості 110 км/год по шосе. Частково це зводиться до низького опору; Лайтер каже, що коефіцієнт аеродинамічного опору 0,19 робить його найаеродинамічнішим сімейним автомобілем з будь-коли побудованих. Частина цього походить від спеціально розроблених шин Bridgestone, призначених для зниження опору коченню.

Але частково це також пов'язане з навмисною орієнтацією на ефективність на шкоду продуктивності: Lightyear 0 розганяється до 100 км/год за 10 секунд, а максимальна швидкість становить 160 км/год.


автомобіль на сонячних батареях Lightyear 0
 

Сонячні панелі не можуть повністю зарядити акумулятор у сонячний день, але вони, безумовно, можуть зробити свій внесок – і саме тут підхід Lightyear, орієнтований на ефективність, окупається. В ідеальних умовах сонячні панелі, що покривають капот та дах фастбеку, можуть споживати до 1,05 кВт постійного заряджання.

За словами Лайтера, протягом повного літнього дня може проїхати до 70 км. Додайте до цього повністю заряджений акумулятор, і Lightyear каже, що якщо ваш щоденний пробіг складає менше 50 км, ви можете проїхати на ньому місяці та тисячі кілометрів, перш ніж вам доведеться підключити його до мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українська компанія Delfast випустила розумнішу версію електробайка Top 3.0i з великим запасом ходу

Сидіння на п'ять осіб, багато місця для багажу та інтер'єр, зроблений зі шкіри на рослинній основі, перероблених ПЕТ-пляшок та пальми ротанга, виглядає досить красиво. Існує 10,1-дюймовий сенсорний екран для управління навігацією та інформаційно-розважальними функціями, і все це виглядає досить зручно.


автомобіль на сонячних батареях Lightyear 0
 

Для перевірки в реальності цифри сонячної зарядки передусім припускають, що система працює на своєму абсолютному піку, і, як може сказати вам будь-хто, хто використовує сонячну енергію на даху, рідко коли ваша система розбиває пікову потужність. Так що буде цікаво дізнатися, наскільки добре цей автомобіль працює у реальних умовах протягом року.

Усього буде збудовано 946 автомобілів і за кожен просять 250 000 євро (266 000 доларів США).

 


Схожі матеріали:
👁 455
Категорія: Технології
Теги: автомобіль, сонячні батареї, електромобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ