Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.08.2020

Що робити, якщо гусінь атакує плодові дерева


Фахівці відзначають, що боротися зі шкідниками необхідно комплексно


Свій власний сад – це безумовне задоволення, адже завжди приємно мати місце для усамітнення або відпочинку з рідними і близькими в тіні дерев у спекотний день. Але догляд за плодовими та декоративними деревами, кущами пов'язаний з величезними клопотами.

Найбільш поширеною проблемою залишаються атаки шкідників, що поїдають листя і знищують плоди. Найнебезпечнішим шкідником є гусінь, їх в природі налічується кілька видів, кожен з яких приносить колосальні збитки фермерам.

Боротьба зі шкідниками

Фахівці відзначають, що боротися зі шкідниками необхідно комплексно – використовуючи препарати від гусені і деякі народні засоби, які довели свою ефективність.


Боротьба зі шкідниками
 

Личинки молі, метеликів і жуків дуже ненажерливі, вони швидко знищують листя і псують плоди. Правильно підібрати препарат для боротьби з ними можна, якщо вірно і вчасно ідентифікувати комаху, що завелася в саду.

Якщо в саду з'явилася павутина, яка спостерігається повсюдно на гілках, то є ймовірність, що в угіддях лютує шовкопряд, бяришниця, златогузка або горностай молі.

Не тільки соковитим листям загрожує загибель від шкідника, в квітучих бутонах плодових дерев нерідко живе листожерка, міль або плодожерка. Комахи вражають квіти, знищуючи майбутній врожай.

Найнебезпечніша стадія зараження – поява личинок шкідників під корою дерева. Крім гарантованого зникнення врожаю, через кілька сезонів дерево почне марніти і вмирати через ненажерливих паразитів.

Перше місце, де необхідно шукати сліди шкідників – це бутони квітів, там комах видно неозброєним оком, а ось павутиння спочатку помітити складно.

Щоб виявити личинок під корою, доведеться оголити і дослідити невелику ділянку стовбура.

Вірний спосіб боротьби

Найефективніший метод боротьби з садовими шкідниками – обробка хімічними речовинами, яка дає 90% гарантій позбавлення від комах, що поїдають садові культури.

Для обробки краще вибрати біохімію і чітко слідувати інструкціям виробника, оскільки агресивні хімічні речовини можуть мати негативний вплив і на врожай.

Обробка саду хімією проводиться рано вранці або у вечірні години, а сам садівник повинен бути в захисному костюмі.

Народні засоби

У далекі часи наші предки не менш ефективно боролися за свій врожай зі шкідниками, використовуючи такі рослини, як чистотіл, полин і бадилля томатів.

З перелічених вище рослин можна приготувати відвар і обробити дерева.

Содовий розчин – ще один варіант знищення небажаних комах.

Своєчасне втручання допоможе врятувати не тільки врожай, а й саму рослину від загибелі.



Схожі матеріали:
👁 568
Категорія: Прес-реліз
Теги: народні засоби, садові шкіідники, шкідники, гусінь




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ