Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.01.2019

Скільки мандаринів можна з'їдати за день без шкоди для здоров'я


При вживанні мандаринів потрібно орієнтуватися на алергічні епізоди


Скільки мандаринів можна з'їдати за день без шкоди для здоров'яПід час святкування Нового року кожен з нас намагався перепробувати все, що було на святковому столі. Проте, досить за короткий час ситні страви, салати, бутерброди та хмільні напої із тортами і цукерками проїдаються, тому організм потребує розвантаження і чогось легкого на шлунок.

А от що дійсно не набридає, так це мандарини. Їх ми ще у передноворічний час закупляємо кілограмами і вони дивним чином кудись швидко зникають протягом кількох днів. Але з цими цитрусовими можна "перебрати", в усьому існує своя норма.

При вживанні мандаринів потрібно орієнтуватися на алергічні епізоди. Якщо ви схильні до будь-якого виду алергічних реакцій, то слід знати чітку міру вживання фрукта, навіть коли дуже хочеться. Якщо ж таких протягом життя не було, то на день можна з'їсти до 4 мандаринів. Зрештою, тут, як і в усьому, що ми споживаємо, скоріше має бути присутня не норма, а здоровий глузд.

Ну і обов'язково потрібно прислухатися до побажань свого організму. Занадто активне вживання мандаринів може стати шкідливим для здоров'я тих, хто страждає від хвороб шлунка. Також мандарини не слід вживати при гастритах, ентеритах, колітах. Вагітні жінки також мають вживати фрукт з обережністю.

Люди, які народилися і живуть там, де мандаринові дерева є звичним явищем, рідше мають алергічні реакції, тому можуть дозволити собі з'їсти більшу кількість фруктів. Мандарини входять до їх раціону так само, як і для нас яблука чи груші.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мандарины омолаживают кожу

Трапляються випадки, коли хочеться порушити всі дозволені рамки і з'їсти кілограм чи й того більше. Тоді негативна реакція організму вам забезпечена - від невеликого висипу на тілі, до непривабливих червоних плям. Траплялися випадки набряків.

Важливо не забувати мити мандарини перед вживанням. Для збереження продукції перевізники нерідко покривають фрукти хімікатами, про це, наприклад, можуть говорити яскравий восковий блиск на фруктах і їх липкість. Тому ретельно стежте, аби мандарини були чисті.

Схожі матеріали:
👁 741
Категорія: Прес-реліз
Теги: здоров'я, мандарини, фрукти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ