Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.05.2020

Сьогодні в Україні вітають матусь


Вперше свято в нашій країні відзначили у 1929 році у Львові.


У другу неділю травня  в Україні відзначають День матері . У цей день прийнято поздоровляти матерів, дарувати їм подарунки і виражати свою любов.


Сьогодні в Україні вітають матусь
 

Історія святкування Дня матері

У США вперше святкувати День матері запропонувала у 1872 році активістка Джулія Ворд, але її ініціативу не підтримали. У 1908 році американка Анна Джервіс з Філадельфії запропонувала вшановувати матерів на честь своєї матері, яка передчасно померла. У 1910 році День матері вперше визнали офіційним святом в штаті Вірджинія, а в 1914 році, президент США Вудро Вільсон оголосив другу неділю травня святом, присвяченим всім матерям.

У Швеції, Норвегії, Німеччини і Чехословаччини День матері почали відзначати після Першої світової війни. А у Великій Британії довгий час існувала "материнська неділя" - четверта неділя Великого посту.

Святкування Дня матері в Україні

Вперше свято в нашій країні відзначили у 1929 році у Львові. Після традиція святкування поширилася по Тернопільській області та в Східній Галичині. Разом з тим, в радянський період святкування заборонили.
Офіційно День матері в Україні відзначають після підписання президентом відповідного указу від 10 травня 1999 року.

Традиції святкування Дня матері

У різних країнах святкування відбувається по-різному. Наприклад, у США і багатьох країнах Європи прийнято приколювати до одягу квітку гвоздики. Кольорова гвоздика означає, що мама у людини жива, а біла – що вона вже померла.

У США також прийнято влаштовувати мамам святковий сніданок. Існує традиція дарування материнського персня – каміння на ньому повинно бути стільки, скільки у жінки дітей.

В Австралії у цей день вітають не тільки матерів, а й усіх жінок, які мають відношення до виховання дітей.

У Німеччині в цей день діти дарують мамам 12 троянд.

Схожі матеріали:
👁 383
Категорія: Актуально
Теги: вітання, україна, День Матері




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ