Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


22.07.2021

Створено ліки від COVID-19 на основі стовбурових клітин: як завершилися випробування


Ізраїльські вчені створили принципово новий препарат від коронавирусной інфекції.


Ізраїльські вчені створили принципово новий препарат від коронавирусной інфекції. Відмінною особливістю ліків є їх створення на основі стовбурових клітин.

Медикамент був протестований співробітниками клініки Рамбам. Результати перших випробувань можна з усією впевненістю назвати успішними.

Так, трьох ін'єкцій виявилося досить для того, щоб відновити рівень кисню в крові і стабілізувати стан інфікованих COVID-19.

коронавірус
 

Ми побачили, який неймовірний ефект у нашого ліки, - розповів учений Томер Бронштейн. Також фахівець відзначив, що у препарату є ще одна перевага: він повністю безпечний.

Як працюють ліки

Бронштейн розповів про важливі властивості стовбурових клітин. Так, вони здатні «заспокоювати» імунну систему. Цю особливість можна використовувати для лікування коронавирусной інфекції та запобігання поширених наслідків зараження.

Мова йде про цитокіновий шторм - надмірної реакції імунітету, коли об'єктом «атаки» стають не тільки патогени, але і здорові клітини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Названа нова причина танення льодовиків в Арктиці

Відзначається, що в ролі донорів стовбурових клітин виступили люди, які не мають проблем зі здоров'ям. В самі клітини були внесені певні зміни. Ліки створювалося протягом десяти днів.

Як завершилися випробування

Учасниками експерименту стали кілька пацієнтів, які зіштовхнулися з важкою формою коронавирусной інфекції. У цих хворих були і інші захворювання, що збільшують ризик трагічного результату. Однак ін'єкції нових ліків сприяли тому, що у добровольці стали краще себе почувати. Проблеми з дефіцитом кисню зникли. Крім того, почали відновлюватися деякі тканини, що дуже важливо для «сердечників».

Схожі матеріали:
👁 405
Категорія: Технології
Теги: ліки, Ізраїль, COVID-19, коронавірус, 2019 nCoV, дослідження




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ