Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


27.12.2021

Створено вантажний VTOL з вертикальним зльотом та посадкою та дальністю польоту до 100 км


За словами розробників системи, головна перевага перед аналогами - підхід до розробки бортових сенсорів на базі UAVCAN


Гібрид коптера і літака не вимагає злітно-посадкової смуги або пускового пристрою як звичайні літакові безпілотники і працює довше за мультироторні БПЛА за рахунок аеродинамічної підйомної сили крила.

Новий безпілотник із дальністю польоту до 100 км та вантажопідйомністю до 5 кг розроблений фахівцями Лабораторії безпілотних технологій Центру компетенцій НТІ на базі Університету Іннополіс.


безпілотний літальний апарат вертикального зльоту та посадки
 

VTOL (vertical take-off and landing), безпілотний літальний апарат вертикального зльоту та посадки, виконує завдання автономно у всіх режимах польоту та призначений для транспортування вантажів, фото та відеозйомки, лазерного сканування, аерофотозйомки великих площ.

Завдяки технологіям штучного інтелекту у системи підвищена точність руху вздовж заданої траєкторії. Рішення включає систему обходу перешкод з використанням лідарів та камер та систему автоматичного вибору місця посадки.

    За словами розробників системи, головна перевага перед аналогами - підхід до розробки бортових сенсорів на базі UAVCAN - протоколу для розподіленого обміну даними в реальному часі по мережах CAN, Ethernet та іншим. Він дозволяє підвищити надійність і збільшити час польоту рахунок використання двигуна внутрішнього згоряння як маршового двигуна.

«Наш апарат значно розумніший за схожі апарати на ринку. Крім стандартного набору функцій управління дронами - політ по заданій місії, робота з корисним навантаженням, політ без оператора, дрон сам розуміє, якщо з ним щось не так, і вирішує, що робити далі: летіти з датчиком, що відмовив, або сісти, перейшовши у коптерний режим і вибравши безпечну зону посадки», - розповів науковий співробітник Лабораторії безпілотних технологій Університету Іннополіс Дмитро Девітт.


безпілотний літальний апарат вертикального зльоту та посадки
 

Злітна маса VTOL (загальна маса безпілотника з усім навантаженням) – 25 кілограм, корисне навантаження – до 5 кілограм. Апарат здатний летіти при температурі від мінус 20 до плюс 40 градусів і може підняти геодезичні камери і плати, камери для сільського господарства, пристрої скидання вантажів, метеорологічне обладнання.

VTOL може знімати протяжні об'єкти до 200 квадратних кілометрів з роздільною здатністю 10 см/пікс за один політ тривалістю до 5 годин. Це особливо корисно при моніторингу ліній електропередач, нафтопроводів, риштування, акваторій, прибережних зон.


 


Схожі матеріали:
👁 523
Категорія: Технології
Теги: eVTOL, БПЛА, Літальний апарат, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ