Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.11.2021

Суборбітальний прискорювач SpinLaunch запускатиме на орбіту супутники та ракети без використання двигунів


Супутники та космічні кораблі зможуть залишити атмосферу Землі з нульовим рівнем викидів


Більше півстоліття ми відправляємо обладнання та людей у ​​космос за допомогою ракет, але інженери вигадали інший спосіб. Стартап SpinLaunch вивчає можливості запуску ракет та супутників за допомогою кінетичної космічної системи запуску, і нещодавно здійснив перший випробувальний запуск.


Суборбітальний прискорювач SpinLaunch
 

SpinLaunch розробляє альтернативну систему запуску з 2015 року, уявляючи майбутнє, в якому супутники та космічні кораблі зможуть залишити атмосферу Землі з нульовим рівнем викидів. Він прагне досягти цього за допомогою гігантського прискорювача з електроприводом, який, за його словами, може скоротити споживання палива в чотири рази та витрати вдесятеро порівняно з традиційними запусками ракет.

Спочатку він реалізує поставлені цілі, використовуючи свій суборбітальний прискорювач. Він складається з вертикальної вакуумної камери у формі диска, яка трохи вища за Статую Свободи, в якій використовується трос з вуглецевого волокна, щоб розганяти об'єкт до швидкості 8047 км/год, що у багато разів перевищує швидкість звуку, перед тим, як випустити через пускову трубу в атмосферу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електрична літальна тарілка ZEVA Aero зможе літати зі швидкістю 257 км/год, і стане в нагоді службам екстреної допомоги

Більш крупна система, орбітальний прискорювач L100, працюватиме за аналогічним принципом і розробляється для запуску супутників вагою до 200 кг. Компанія заявляє, що досягнення в галузі електроніки, які дозволяють використовувати відносно невеликі конденсатори, мікросхеми та резистори, дозволяють цим компонентам бути захищеними, щоб витримати 10 000 g у пусковій камері, що швидко обертається, і її випробування довели, що супутникові системи здатні витримувати такі умови.

Ідея проведення орбітальних запусків без ракет вивчалася в минулому в рамках амбітних дослідницьких проектів, таких як спільна ініціатива США та Канади під назвою Project Harp у 1960-х роках, спрямована на запуск ракет на орбіту за допомогою масивної космічної гармати.


Суборбітальний прискорювач SpinLaunch
 

Ще потрібно зробити велику роботу, перш ніж запуски в космос без ракетних двигунів стануть реальністю, але SpinLaunch зробила важливий крок, компанія завершила перший випробувальний політ на своїй базі космодрому Америка в Нью-Мексико, успішно запустивши прототип транспортного засобу з суборбітального прискорювача, який досяг понадзвук швидкостей та був відновлений для повторного використання.

Схожі матеріали:
👁 352
Категорія: Технології
Теги: Космічна ракета, суборбітальний прискорювач, космос




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ