Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.08.2015

Тарас Кутовий: «Аграрний комітет відстежує ситуацію зі спалахом африканської чуми свиней в Україні»


Для здоров’я людей вірус не несе ніякої шкоди, окрім збитків за знищену худобу


Тарас Кутовий: «Аграрний комітет відстежує ситуацію зі спалахом африканської чуми свиней в Україні»Комітет з питань аграрної політики та земельних відносин звернувся з офіційним листом до Міністерства аграрної політики і продовольства України, відповідно до якого депутати просять забезпечити надання оперативної інформації щодо планових заходів, спрямованих на боротьбу і локалізацію місць, де зафіксовані випадки африканської чуми свиней

– Після сумнозвісних подій в ПАТ АК «Калита», які мали місце в Броварах Київської області, де було зафіксовано спалах Африканської чуми свиней, що призвело до санітарного забою та знищення поголів’я свиней, епізоотична ситуація в країні перебуває у полі особливої уваги на всіх рівнях. Комітет у свою чергу повинен мати достатню і вичерпну інформацію щодо заходів протидії захворювання, щоб у межах компетенції фахово і вчасно відреагувати на можливий розвиток ситуації, якщо така потреба виникне, – пояснює голова Комітету Тарас Кутовий.

Листом комітет просить профільне міністерство надати перелік усіх заходів, вжитих Держветфітослужбою України щодо локалізації та боротьби з АЧС у тих регіонах, де було виявлене це захворювання. Крім того, депутатів цікавить інформація про заплановані на найближчий час заходи та надання оперативної інформації, аж до повної ліквідації спалаху захворювання на території України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Душа жива, і вічно буде жити, допоки “слово" Левченко звучить...

Нагадаємо, 28 липня на ПАТ АК «Калита» було виявлено свиней, хворих на африканську чуму. 62 тисячі тварин спалили. Також хворих свиней виявили в Київській, Чернігівській, Рівненській, Житомирській та Сумській областях.

За словами головного ветеринарного лікаря Полтавщини Сергія Аранчія, з «Калити» на Полтавщину на забійний пункт Миргорода привезли 350 живих свиней та 180 свиней на Лубенський м’ясокомбінат. Проблемним на сьогодні залишається забійний цех у Пирятині, де прийняли близько 1000 свиней з «Калити» – ветсанслужба і місцева влада чекає результатів аналізів, щоб остаточно з’ясувати, чи є безпечною свинина, привезена з епіцентру спалаху хвороби. Головний ветлікар зазначив, що населенню не потрібно панікувати з цього приводу. Служба має все, щоб своєчасно діагностувати випадки зараження АЧС. Для здоров’я людей вірус не несе ніякої шкоди, окрім збитків за знищену худобу.
gazeta-ptk.org.ua


Схожі матеріали:
👁 998
Категорія: Прес-реліз




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ