Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.11.2017

Тим, хто не сплачує аліменти, хочуть заборонити їздити за кордон та сідати за кермо


Серед новацій, які пропонує Мін’юст, – обмеження виїзду за кордон, обмеження права на водіння автомобілем


Тим, хто не сплачує аліменти, хочуть заборонити їздити за кордон та сідати за кермоМіністерство юстиції пропонує значно посилити відповідальність перед законом тих батьків, які злісно ухиляються від сплати аліментів.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко у відео-роз'ясненні щодо виплати аліментів, оприлюдненому на сторінці відомства у Facebook.

“Понад півмільйона українських дітей є жертвами фактично ухилення від сплати аліментів з боку їхніх батьків – чоловіків”, – зауважив Петренко.

Він повідомив, що у зв’язку з цим Мін’юст ініціює низку новацій, які зроблять жорсткішою відповідальність батьків перед дітьми і перед державою за ухилення.

Серед новацій, які пропонує Мін’юст, – обмеження виїзду за кордон, обмеження права на водіння автомобілем, обмеження і заборона на полювання, на носіння зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виходець з полтавського села був родоначальником ракетної артилерії

“І ще одна новація, яку ми будемо пропонувати, це дозвіл матері або тому з батьків, який проживає з неповнолітньою дитиною, мати можливість виїхати за кордон на відпочинок або на лікування зі своєю дитиною без згоди недобросовісного батька, який ухиляється від сплати аліментів понад 6 місяців”, –  уточнив Петренко.

Окрім того, очолюване ним міністерство пропонуватиме Верховній Раді посилити кримінальну відповідальність для тих, хто понад 1 рік не сплачує аліменти.

Схожі матеріали:
👁 1256
Категорія: Прес-реліз
Теги: аліменти, міністр юстиції




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ