Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.06.2022

Тримаран Domus задуманий як супер'яхта з нульовим рівнем викидів та необмеженим запасом ходу


Domus - це тримаран, тобто у нього три корпуси, а не два, як у катамарану


Domus, тримаран

Студії дизайну яхт Van Geest Design та Rob Doyle Design розробили концепцію трімарану, яка має стати «першою яхтою з нульовим рівнем викидів валовою місткістю понад 750 тонн». Мегаяхта Domus буде харчуватися від комбінації водневих паливних елементів, гідрогенерації – вироблення енергії за допомогою плавання – та сонячної енергії.

Дизайнери кажуть, що це дасть яхті необмежений запас ходу, а система зберігання акумуляторів дозволить судну працювати у нічний час. Судно буде повністю безшумним, без шуму генератора чи вихлопних газів.

Van Geest Design (VGD) та Rob Doyle Design (RDD) розробили інтер'єр, щоб створити на борту відчуття «віли» з усіма житловими приміщеннями, розташованими на одній палубі.

Domus - це тримаран, тобто у нього три корпуси, а не два, як у катамарану. VGD і RDD розробили судно, щоб з'ясувати, наскільки ефективніший цей клас човнів у порівнянні з катамараном.

Судно матиме довжину трохи більше 40 метрів, але її внутрішня площа становитиме майже 800 квадратних метрів, що більш ніж у чотири рази перевищує внутрішню площу більшості однокорпусних вітрильних яхт такої самої довжини.

За словами студії, тримаран також легко побудувати і він рухається швидше, ніж катамарани аналогічного розміру, пропонуючи більше місця і більше комфорту. Причина, через яку його було б простіше і дешевше побудувати, полягає в тому, що всі системи та інженерія знаходяться в центральному корпусі, і їх не потрібно дублювати на два корпуси, як у катамарані.

Domus, тримаран
 

У студії кажуть, що вони подвоїли внутрішній простір у порівнянні з 40-метровими катамаранами, тому що функції судна можуть бути організовані більш ефективною конструкцією.

"Ми вважаємо, що нинішня тенденція проектування великих катамаранів-суперяхт в корені неправильна", - заявили представники двох дизайн-студій. "Ми твердо переконані, що якщо ви хочете скористатися перевагами багатокорпусних суден довжиною понад 40 метрів, єдиним практичним рішенням є тримаран".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Представлений перший у світі електричний катер-таксі на підводних крилах Candela P-8 Voyager

Всі служби Domus, такі як камбуз, пральня та їдальня для екіпажу, будуть розташовані в центральному корпусі, тоді як зовнішні корпуси будуть використовуватися в основному для зберігання, а вся довжина верхньої палуби буде віддана у виняткове користування власника та його гостей.


Domus, тримаран
 

Головна палуба буде включати дві VIP-каюти і чотири гостьові каюти, два атріуми, покриті жалюзі з сонячними панелями, спа-центр, тренажерний зал, басейн, пляжні платформи, кінотеатр і зони відпочинку.

VGC та RDD заявили, що переглянули кожен аспект дизайну яхти, щоб створити концепцію Domus. "Оскільки про ідею Domus ніколи раніше не думали, нам довелося виділити ключові функції і втілити їх у дизайн для максимального впливу", - сказав засновник Пітер ван Геєст. "Яхта має ті ж зручності, що і 60-метрова моторна яхта, але спосіб взаємодії просторів зовсім інший".

Схожі матеріали:
👁 545
Категорія: Технології
Теги: тримаран, катамаран, суперяхта, вітрильне судно




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ