Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.01.2022

У Китаї створили поїзд Sky-train, який ширяє в повітрі, і не потребує тягової системи


Будівництво лінії Sky-train коштує вп'ятеро дешевше за вартість будівництва міського метро


Технологію магнітної левітації на залізниці у Китаї розвивають уже багато років. Їм вдалося створити поїзд Sky-train, який ширяє в повітрі, і не потребує тягової системи. Він створений у китайському Ухані. Хоча схожі потяги вже давно ходять у різних частинах світу, у тому числі в самій Піднебесній, проте ця технологія перевершує їх.


У Китаї створили поїзд Sky-train, який ширяє в повітрі
 

Університет науки та технологій Цзянсі та Китайська залізнична інспекція заявили, що їх розробки мають величезну перевагу перед конкуруючими проектами. Sky-train не тільки може рухатися в кілька разів швидше, ніж звичайні підвісні поїзди або трамваї, але й набагато дешевше в експлуатації, ніж метро.

Sky-train перевершує метро, ​​поїздки на ньому безпечні, тихі та зручні. Поїзд повністю автономен, але на борту може бути оператор. На даний момент він адаптований для руху зі швидкістю 120 км/год. У міських умовах цього достатньо, щоби ефективно перевозити людей між ключовими точками.


У Китаї створили поїзд Sky-train, який ширяє в повітрі
 

Творці проекту повідомляють, що Sky-train вже пройшов випробування, він успішно проїхав понад 7000 кілометрів містами Китаю. Влада має намір побудувати ще тисячу маршрутів під Sky-train. Передбачається, що завдяки цій технології можна буде вирішити проблему пробок, краще подбати про довкілля та заощадити на розширенні транспортної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виробник телефонів Huawei виводить на ринок новий електромобіль Aito M5

Будівництво лінії Sky-train коштує вп'ятеро дешевше за вартість будівництва міського метро. Під час землетрусу або стихійного лиха метро довго відновлювати, можуть знадобитися місяці, а наземну інфраструктуру Sky-train можна буде замінити за кілька тижнів.
 


Схожі матеріали:
👁 564
Категорія: Технології
Теги: метро, поїзд, залізничний транспорт, китай




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ