Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


03.02.2023

У Китаї випробовують найшвидший поїзд у світі, він перевозитиме пасажирів зі швидкістю 1000 км на годину


Надшвидкісний гіперконтурний поїзд завершив свої перші тестові запуски у Китаї


Надшвидкісний гіперконтурний поїзд завершив свої перші тестові запуски

Надшвидкісний гіперконтурний поїзд завершив свої перші тестові запуски у Китаї. Тест складався із трьох запусків на надпровідній лінії для випробувань на магнітній підвісці в Датуні, провінція Шаньсі, швидкість яких досягла 50 км/год. Мета поїзда наступного покоління перевозити пасажирів та вантажі зі швидкістю 1000 км на годину чи швидше.

Потяг стане найшвидшою у світі наземною транспортною технологією. Об'єкт, на якому проходять випробування поїзда, побудований та керується оборонним підрядником China Aerospace Science and Industry Corporation (CASIC), який заявив, що перші кілька випробувань пройшли успішно.

Однак нинішня труба, доступна для випробувань, має довжину лише 2 км. Заплановано, що у найближчі кілька років її буде збільшено до 60 км.

Слід зазначити, що Китай управляє найбільшою у світі мережею високошвидкісних залізниць загальною довжиною понад 42 000 км. Уряд має амбітні плани щодо збільшення максимальної швидкості своїх поїздів до 400 км/год у найближчі два роки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новий тип тандемного сонячного елемента «нанодроту» допоможе подвоїти ефективність

Уряд Китаю вкладає значні кошти у технологію надшвидкісних поїздів. У жовтні 2022 року дослідники з Північного університету Китаю успішно завершили випробування системи поїздів, подібної до Hyperloop, яка запускає поїзди в умовах низького вакууму всередині труби.

Науково-дослідний інститут китайської корпорації аерокосмічної науки та промисловості створив лабораторію для високошвидкісних транспортних засобів на магнітній підвісці, що працюють в умовах низького вакууму.

У 2022 році лінія увійшла до світової історії, дозволивши провести перше «повномасштабне комплексне випробування» гіперконтурної системи, коли поїзд на магнітній підвісці рухався зі швидкістю до 130 км на годину.

Схожі матеріали:
👁 343
Категорія: Технології
Теги: залізничний транспорт, поїзд, високошвидкісний поїзд




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ