Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


09.01.2015

У полтавській ДАІ розповіли, в яких випадках можна використати європротокол


Назвали перелік обставин, за наявністю яких водії, котрі потрапили у ДТП, можуть скористатися Європротоколом


У полтавській ДАІ розповіли, в яких випадках можна використати європротоклЯк зазначає Сергій Сова (аварійний комісар представника центру незалежної оцінки та експертизи): «Європротокол це – письмове повідомлення на бланку встановленого Моторним (транспортним) страховим бюро України (МТСБУ) зразка, що надається страховику водієм транспортного засобу, причетного до дорожньо-транспортної пригоди».

 Продовжуючи свою розмову експерт розповів про перелік обставин, за наявністю яких водії, котрі потрапили у ДТП, можуть скористатися Європротоколом:
- учасниками ДТП є лише забезпечені полісом ОСЦВА транспортні засоби,

- відсутні травмовані (загиблі) люди,

- водії цих транспортних засобів дійшли згоди щодо обставин скоєння ДТП,

- у водіїв відсутні ознаки алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або перебування під впливом лікарських препаратів.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правоохоронці-транспортники затримали мисливця за металом

 Якщо водії скористались Європротоколом шляхом спільного його оформлення та підписання, то вони мають право залишити місце ДТП. Вони також звільняються від адміністративної відповідальності, передбаченої за спричинення ДТП та від обов'язкового інформування Державтоінспекції про скоєння дорожньо-транспортної пригоди, – йдеться на сайті УДАІ області.

 – Але, у разі невиконання хоча б однієї з обов`язкових для Європротоколу умов, виклик співробітників ДАІ для оформлення ДТП обов’язковий» – підкреслив Олександр Крайник.

Схожі матеріали:
👁 1272
Категорія: Актуально
Теги: Полтавська, дтп, село Літки




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ