Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


16.05.2013

У Полтавській області затримали 3-х підлітків, які закидали каменями швидкісні "Хюндаї"


Під час травневих свят в лінійний відділ на ст.Полтава поступили три повідомлення про розбиті стекла вікон вагонів


У Полтавській області затримали 3-х підлітків, які закидали каменями швидкісні "Хюндаї"

Співробітники транспортної міліції на Південній залізниці виявили трьох неповнолітніх, які з хуліганських спонукань тричі обкидали камінням швидкісний поїзд на Полтавській ділянці залізниці.

Під час травневих свят до лінійного відділу на ст. Полтава надійшло три повідомлення про биття скла вагонних вікон експреса сполученням «Донецьк – Київ» на ділянках обслуговування Полтавського відділення Південної залізниці. Всі ці факти внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 1. ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

Як повідомив начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей УМВСУ на Південній залізниці підполковник міліції Олександр Колесник, прийнятими заходами розшуку правоохоронцями були встановлені троє неповнолітніх жителів села Минівка Полтавської області, 13-ти, 16-ти та 17-ти років, які розважалися тим, що кидали каміння у вікна потягів, що проїжджали. У результаті хуліганських дій були розбиті 3 вікна. На щастя, ніхто з людей, які знаходились в поїзді, не постраждав.

Правоохоронець зауважив, що від цих дій могли постраждати як пасажири потяга, так і самі неповнолітні, які знаходились поруч з експресом, що проходив на великій швидкості.

У неповнолітніх взяті пояснення в присутності батьків. Свої дії підлітки пояснюють тим, що, мовляв, їм не було, чим зайнятися. А для своїх «забав» хлопці обирали саме швидкісні поїзди тому, що вони не зупиняються на цій ділянці залізниці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гребінка святкуватиме День захисту дітей

За словами Олександра Колесника, згідно діючого законодавства, неповнолітні, які досягли 16-річного віку, несуть адміністративну відповідальність за скоєння різного роду правопорушень. Він також зазначив, що батьки цих підлітків будуть нести адміністративну відповідальність за невиконання обов’язків по вихованню своїх дітей згідно ст. 184 КУпАП. До цього ж, вони будуть відшкодовувати збитки, нанесені Українській швидкісній компанії.

«До речі, вартість одного скла в такому потязі складає 3,5 тисячі гривень, а за умови його встановлення і заміни – сягає до 11 тисяч гривень», – зазначив міліціонер.

Тож, з урахуванням літніх канікул, що наближаються, правоохоронці звертаються до всіх батьків та законних представників неповнолітніх з переконливим проханням роз’яснювати дітям правила поведінки на об’єктах залізничного транспорту та вимагати їхнього чіткого дотримання. Слід завжди пам’ятати, що залізниця – це не місце для дитячих розваг та ігор, а об’єкт підвищеної небезпеки, який представляє реальну загрозу життю та здоров’ю людей.

Міліціонери нагадують батькам про необхідність завжди цікавитись, де, з ким та як їхні діти проводять своє дозвілля. Не слід залишали неповнолітніх без нагляду та ні у якому разі не можна дозволяти їм знаходитись на залізничних коліях і поблизу них без супроводу дорослих. Треба чітко усвідомлювати – інколи дитячі розваги закінчуються трагічно.

Тож, дорослі повинні добре розуміти – їхня небайдужість, знання, досвід та передбачливість можуть вберегти дітей від біди.


СЗГ УМВС України
на Пiвденнiй залiзницi


Схожі матеріали:
👁 1224
Категорія: Актуально
Теги: залізниця, міліція, Співробітники транспортної міліції, батьки, Хюндай, Експрес, Єдиний реєстр, полтава, розбиті вікна




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ