Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


20.02.2023

У Великій Британії розробили «дрон-камікадзе», надрукований на 3D-принтері, для допомоги Україні


Програма безпілотних літальних апаратів була реалізована в найкоротші терміни


«дрон-камікадзе» для допомоги Україні

У Великій Британії розробили та випробували низку секретних безпілотних авіаційних систем (БАС) для підтримки України. Серед безпілотників надрукований на 3D-принтері «дрон-камікадзе» з трикутним крилом, створений у рамках програми швидкого розвитку для стримування російської агресії в Україні.

«Велика Британія неодноразово постачала безпілотники в Україну. Ми не знаємо, що саме було включено до пакету допомоги», - написав у Twitter Габріелі Молінеллі. «Але компанія QinetiQ згадує «унікальний дрон-камікадзе із трикутним крилом, надрукований на 3D-принтері».

QinetiQ – корпорація оборонних технологій зі штаб-квартирою у Великій Британії. Дрон-камікадзе, призначений для одноразового використання, здатний нести корисне навантаження до мети.

Дрон-камікадзе, надрукований на 3D-принтері, є частиною більшої ініціативи уряду Великобританії під назвою KINDRED, в рамках якої вивчається, які види зброї та технологій Україна може поставити на озброєння найближчими місяцями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Турецька компанія Havelsan показала бойового робота Barkan із ракетною системою Roketsan у дії

Програма безпілотних літальних апаратів була реалізована в найкоротші терміни: команді під керівництвом QinetiQ було відведено лише три тижні, щоб продемонструвати високопосадовцям Міністерства оборони Великобританії різні нові безпілотні літальні апарати.

"Ще у 2015 році безпілотник Саутгемптонського університету, виготовлений методом лазерного спікання (SULSA), став першим у світі надрукованим на 3D-принтері безпілотним літальним апаратом, який був запущений з корабля класу River HMS Mersey, за допомогою катапульти", - сказали в компанії.

Схожі матеріали:
👁 493
Категорія: Технології
Теги: дрон-камікадзе, Дрон, БПЛА, безпілотник




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ