Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


13.02.2020

Учені розповіли, що заморожені фрукти і овочі корисніші за свіжі


Те, що було розморожено, не можна знову заморозити


Дослідники з Університету штату Північна Кароліна з'ясували, що заморожені овочі, фрукти і ягода можуть містити більше - іноді на 50% мінералів і вітамінів, чим свіжа продукція на прилавках.

- З точки зору збереження продуктів, заморозка являється кращим способом. Таким чином, усі корисні з'єднання, які є на свіжих зрілих плодах, доступні людині після розморозки, - відмітив провідний автор дослідження Али Бузари.

Як пояснили фахівці, фрукти і овочі, призначені для заморожування, зазвичай збирають в період їх максимальної зрілості, коли вони містять максимальну кількість вітамінів і мінералів. А ось для продажу на ринку або в магазинах продукцію, щоб вона не псувалася при перевезенні і зберіганні на складах, зривають в незрілому виді.

Заморожені продукти можуть зберігатися нескінченно
 

Щоб купити заморожені фрукти або овочі, зовсім необов'язково вирушати в продуктовий магазин: замовлення можна оформити в режимі онлайн в інтернет-магазині Le Confi за адресою: https://bakery.dp.ua/. Заощадження часу на тривалі походи в магазин - одна з головних переваг такого вибору.

- Зібрані на піку зрілості фрукти, які планується потім заморозити, можуть утримувати на 10% більше поживних речовин, чим фрукти з ринку або з супермаркету, - пояснив співробітник Міністерства сільського господарства США Джин Лестер.

Дослідники порадили вибирати заморожену продукцію без добавок (солі, цукру). На овочах і фруктах не повинно бути кристалів льоду і вони мають бути твердими

Заморожені продукти можуть зберігатися нескінченно

Все не так просто. Міністерство охорони здоров'я США розробило досить детальну таблицю з рекомендаціями по зберіганню заморожених продуктів. Наприклад, курку в морозильній камері не можна зберігати довше за дев'ять місяців, а креветку - довше шести.

Як саме ви зберігаєте продукти, звичайно, впливає на термін придатності: холодне повітря і висока вологість - справжні вороги всього, що лежить в морозилці. Через це продукти покриваються льодом і зберігаються значно менше.

Тут допоможуть вакуумні пакети: в такій упаковці немає повітря, тобто не утворюється льоду. До того ж так ви заощадите місце в морозилці.

Те, що було розморожено, не можна знову заморозити

Ви можете заморожувати і розморожувати продукти стільки разів, скільки знадобиться. Головне, не залишати їх при кімнатній температурі більше двох годин. Але майте на увазі, що разморозка і заморожування сирого продукту, наприклад м'яса, може трохи зіпсувати його якість - із-за зменшення вологи в складі.

Схожі матеріали:
👁 705
Категорія: Прес-реліз
Теги: заморожені овочі, Заморожені продукти, заморожені фрукти




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ