Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.06.2022

Україна напряму закупила у виробника в Німеччині близько 3 тис. протитанкових гранатометів – Die Welt


Гранатомет здатний знищувати будь-який БТР або БМП у всіх проекціях, а також вражати танк у бічній та кормовій проекціях.


протитанкові гранатомети – Die Welt

Україна закупила 2900 протитанкових гранатометів RGW 90 Matador безпосередньо у виробника Німеччини. Замовлення, яке було зроблено ще у березні, Київ сплатив із власних коштів.

Про це пише німецька газета Die Welt, посилаючись на джерела в українських урядових колах. Загалом збройова компанія Dynamit Nobel Defense (DND) поставила Україні до 8000 одиниць Matador.
У чому особливість RGW 90 Matador

Matador – це нове покоління одноразових гранатометів, які відрізняють високу швидкість, потужність та універсальність бойової частини. Він був створений у 1999 році компанією Dynamit Nobel Defence (Німеччина) у співпраці зі зброярами із Сінгапуру та Ізраїлю.

Невеликі габарити (довжина 1 метр та вага 9 кг) роблять його мобільним на полі бою. Експерти називають його ідеальним для вуличних битв. Швидкість реактивної гранати – 250 м/с, що вдвічі швидше ніж у РПГ-7. Прицільна дальність Matador складає 500 метрів.

Гранатомет здатний знищувати будь-який БТР або БМП у всіх проекціях, а також вражати танк у бічній та кормовій проекціях.

Як правило, для процедури постачання зброї потрібно подати заявку до Федерального управління економіки та експортного контролю Німеччини (BAFA) та отримати схвалення Федеральної ради безпеки.

Водночас у міністерстві економіки Німеччини, яке відповідає за BAFA, відмовилися коментувати інформацію.

Федеральний уряд також пообіцяв Україні постачання військової техніки, але за рахунок Німеччини. У вівторок їм було опубліковано список поставленої зброї. Згідно з ним, з кінця березня Німеччина в основному постачала невеликі пристрої, такі як міни, детонатори та ручні гранати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 26 червня — Килина Гречишниця: прикмети, історія і традиції свята

Так, минулого тижня в Україну прибуло єдине суттєвіше постачання, а саме сім самохідних гаубиць, обіцяних на початку травня, пише Die Welt.

Перші 15 зенітних танків "Гепард", обіцяні ще наприкінці квітня, очікуються до кінця липня, а решта – до серпня. Очікується, що Німеччина поставить три системи залпового вогню "Марс-2".
 
"З новим замовленням України кількість легких озброєнь, закуплених самостійно, перевищує кількість, поставлену федеральним урядом. За українською інформацією, уряд сплатив загальні витрати у розмірі 40 млн. євро із власного державного бюджету. Європейський Союз виділяє загалом два мільярди євро, на які держави-члени можуть купити зброю для України", – зазначає Die Welt.

Видання нагадало, що ще у квітні міністр оборони Німеччини Крістін Ламбрехт пообіцяла продовження постачання до Києва. "Україна замовляє, а Німеччина платить", - сказала вона.

Схожі матеріали:
👁 269
Категорія: Актуально
Теги: Die Welt, протитанкові гранатомети, Гранатомет




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ