Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


06.05.2022

Ulstein розробив концепцію корабля з реактором на розплавленій солі для виробництва великої кількості електрики


Концепція корабля здатна реалізувати концепцію круїзних операцій із нульовим рівнем викидів


Ulstein розробив концепцію корабля з реактором на розплавленій солі

Норвезька морська група Ulstein запустила Ulstein Thor, свій концептуальний проект 149-метрового корабля для досліджень та порятунку (3R), який буде оснащений торієвим реактором на розплавленій солі (MSR) для виробництва великої кількості чистої та безпечної електрики. Це дозволить судну працювати як мобільна електростанція і зарядна станція для нового покоління круїзних лайнерів з батарейним живленням.

Концепція корабля здатна реалізувати концепцію круїзних операцій із нульовим рівнем викидів. Щоб продемонструвати свою реалізацію, Ulstein також розробила концепцію Ulstein Sif, 100-метрового експедиційного крейсера з нульовим рівнем викидів.

Експедиційне круїзне судно «Sif» місткістю до 80 пасажирів та 80 членів екіпажу пропонуватиме експедиційні круїзи з нульовим рівнем викидів у віддалені райони, включаючи арктичні та антарктичні води. Це судно льодового класу 1C буде живитись від акумуляторів нового покоління, які використовують Thor для підзарядки в морі.
 
«Експедиційні круїзні лайнери працюють у дедалі більш віддалених районах. У той же час галузь стикається зі зростаючим тиском з боку різних зацікавлених сторін, які вимагають зберегти природу такою, якою вона є, і заборонити вплив круїзних лайнерів на навколишнє середовище», — каже генеральний директор Ulstein Катрін Крістістер Марті.

Ulstein розробив концепцію корабля з реактором на розплавленій солі

Реактори на розплавленій солі (MSR) – це безпечні, ефективні та перевірені в експлуатації рішення, що працюють за рахунок розчинення торію – поширеного природного металу з низькою радіоактивністю – у рідкій солі. Наступна ланцюгова реакція нагріває сіль, виробляючи пару, що приводить у рух турбіну і виробляє електрику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Undefined представив безшумний безпілотник з іонним двигуном нового покоління

Зарядна потужність Thor була збільшена для задоволення потреб в електроенергії чотирьох експедиційних круїзних лайнерів одночасно, а самому кораблю ніколи не знадобиться дозаправка протягом усього терміну служби. Кораблі Thor та Sif засновані на дизайні X-BOW від Ulstein, створеному для більшої керованості, комфорту, експлуатаційної функціональності та паливної економічності.

Крім лабораторій та лекційної зали для наукових досліджень, Thor оснащений вертолітними майданчиками, протипожежним обладнанням, рятувальним обладнанням, робочими катерами, автономними надводними транспортними засобами, бортовими дронами.

 


Схожі матеріали:
👁 521
Категорія: Технології
Теги: судно, лайнер, корабель, круїзний лайнер




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ