Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


07.06.2013

Уникайте продуктів, в яких обмаль корисних речовин


З кожним роком кількість школярів, у яких лікарі констатують ті чи інші проблеми із здоров’ям, збільшується.


Уникайте продуктів, в яких обмаль корисних речовин

Як доводять останні дослідження вчених, левова частка імунітету людини формується саме в кишечнику і напряму залежить від того, отримує організм увесь комплекс необхідних речовин, чи людина тільки дурить себе, втамувавши почуття голоду «мертвою», бідною на вітаміни та мікроелементи їжею, яка лише засмічує внутрішні органи, осідаючи у вигляді шлаків та токсинів.

На жаль, саме до розряду «мертвих», а точніше сказати шкідливих для здоров’я продуктів і належить «смакота», яку так полюбляють споживати наші діти.

Чіпси, сухарики, жуйки, чупа-чупси, газовані напої, шоколадні, а частіше псевдошоколадні батончики, глазуровані сирочки, крекери, більша половина представлених у торговельній мережі морозива, печива, цукерок, мармеладу та тістечок не принесуть Вашій дитині нічого, крім зайвих кілограмів, токсинів та шлаків.

Нині дедалі більше школярів потерпають від надмірної ваги. Це пояснюють тим, що в їхньому щоденному раціоні забагато вищезгаданих продуктів, усі вони висококалорійні – з високим вмістом жирів, цукру та солі, а ось поживних речовин у них якраз обмаль.

Сьогодні виробники приділяють велику увагу зовнішньому вигляду товару, який відразу повинен «впасти в око» покупця. При цьому всіма кольорами веселки майорять не лише упаковки, а й самі продукти, згадайте лишень люмінісцетно яскраві напої, їдке забарвлення кремових прикрас на тортах, барвисті льодяники й мармелад, яскраво жовті макарони, у складі яких значиться лише борошно і вода..

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Первинна мережа медицини на Гребінківщині укомплектована лікарями первинної ланки лише на 31%

Оскільки барвники натурального походження дуже швидко змінюють колір під дією високих температур, у харчовій промисловості більше полюбляють їх штучні аналоги, а серед них практично немає абсолютно безпечних. Тож ласуючи різнокольоровими карамельками, дитина «вкидає» в себе відразу декілька барвників.

Іноді барвники застосовують і для фальсифікації продуктів. Наприклад, добавка жовтого кольору може імітувати велику кількість яєць в тісті, чи надавати спреду «зовнішності» жирного масла, а барвник коричневого кольору – зробить «шоколадним» будь-який кондитерський витвір.

Схожі матеріали:
👁 1354
Категорія: Актуально
Теги: здоров'я, лікарі, школярі




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ