Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


02.02.2021

В області розпочалася виплата разової адресної допомоги членам сімей загиблих учасників бойових дій на території інших держав


На особливому контролі в області перебуває питання соціального захисту родин загиблих (померлих) ветеранів війни.


На особливому контролі в області перебуває питання соціального захисту родин загиблих (померлих) ветеранів війни.

З метою підвищення рівня соціального захисту, надання додаткових соціальних гарантій пільговим категоріям населення, в області продовжено реалізацію заходів обласної Комплексної соціальної програми.

До Дня виведення військ з Афганістану, що відзначається українським суспільством щороку 15 лютого, органами соціального захисту населення, згідно обласної Комплексної соціальної програми розпочато виплату разової адресної допомоги членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій на території інших держав.


Виплата разової адресної допомоги
 

За ініціативи Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації з 2021 року розмір зазначеної виплати збільшено до 3 тис грн. Зазначена виплата в області буде проведена 304 членам сімей загиблих (померлих) учасників бойових дій.

Виплата коштів здійснюється через виплатні об’єкти АТ «Укрпошта» за місцем проживання або шляхом перерахування коштів на особовий рахунок, відкритий в установі уповноваженого банку.

Звертатися до органів соціального захисту та надавати будь-які документи не потрібно. Вся необхідна робота з нарахування та виплати одноразової допомоги проведена на рівні Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації та Центру по нарахуванню та здійсненню соціальних виплат у Полтавській області.

З метою соціальної підтримки вищевказаної категорії громадян та надання додаткових соціальних гарантій з обласного бюджету обласною Комплексною програмою  соціального захисту населення Полтавської області на 2021-2025 роки додатково передбачено й інші соціальні гарантії.

Додаткові соціальні гарантії учасникам бойових дій та сім´ям загиблих (померлих) учасників бойових дій, в рамках обласної Комплексної соціальної програми:
 
- надання послуг з санаторно-курортного оздоровлення членам сімей загиблих учасників бойових дій на території інших

держав;

- компенсація за проїзд автомобільним транспортом пільгових категорій громадян на міжміських і міжобласних маршрутах загального користування (протяжність перевищує 50 км);

- підтримка організаційної діяльності обласних та районних (міських) громадських організацій, які опікуються проблемами ветеранів та осіб з інвалідністю.

Крім того, з метою надання додаткових соціальних гарантій за рахунок коштів обласного бюджету, з 2020 року запроваджено компенсаційні виплати за проїзд автомобільним транспортом на міжміських та міжобласних маршрутах загального користування за рахунок коштів обласного бюджету всім сім'ям загиблих (померлих) ветеранів війни, забезпечення 1 раз на два роки санаторно-курортним оздоровленням осіб з інвалідністю внаслідок війни на території інших держав, які перебувають на обліку в органах соціального захисту населення на забезпечення санаторно-курортним лікуванням.

Директор Департаменту соціального
захисту населення облдержадміністрації Людмила Корнієнко


Схожі матеріали:
👁 557
Категорія: Соціальний захист
Теги: загиблі учасників бойових дій, адресна допомога




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ