Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.05.2022

В Україну вже надійшли самохідні артилерійські установки М109 однієї з модифікацій


Це дуже якісна техніка і її надходження стало результатом кооперації кількох країн


самохідна артилерійська установка М109

Стало відомо, що в Україну вже надійшли самохідні артилерійські установки (САУ) М109 однієї з модифікацій. Також на передовій вже працюють три види 155-мм артилерії – гаубиця М777, гаубиця FH70, САУ CAESAR.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у фейсбуці.

За його словами, це дуже якісна техніка і її надходження стало результатом кооперації кількох країн.
 
«Уявити це ще у березні було просто неможливо. Але сьогодні це вже реальність, яка стала наслідком великої командної роботи на чолі з Президентом України Володимиром Зеленським», – повідомив Резніков.

Також він зауважив, що підготовлені українські команди застосовуватимуть ракети Harpoon для посилення берегової оборони держави.
 
«Впевнений, що бойове братерство «Гарпунів» та наших «Нептунів» допоможе звільнити та знову зробити наше Чорне море безпечним, у тому числі – надійно захистити нашу Одесу», – зазначив Міноборони.

Крім того, серед останніх надходжень Резніков згадав понад 100 американських БПЛА різних типів. І додав, що як будь-який міністр на його місці, він хотів би, щоб зброї було набагато більше і ще позавчора, бо йдеться про життя людей.
 
«Водночас треба усвідомлювати: за останні півтора місяця, наприклад, ми отримали більше артилерійських снарядів зразка НАТО, ніж є у досяжності снарядів радянських зразків! Головне – ми вже отримали більше, ніж можуть виробити протягом шести місяців усі заводи дружніх нам країн, де залишилися лінії з виробництва боєприпасів радянського типу. І отримаємо ще. Адже кількість артилерійського озброєння буде збільшуватися», – підкреслив очільник Міноборони.

За його словами, стратегічне рішення про перехід на важке озброєння натівського зразка вже має конкретний вимір, а кооперація держав-партнерів, які надають Україні озброєння і техніку, вже є безпрецедентною.

Схожі матеріали:
👁 351
Категорія: Актуально
Теги: війна, україна, самохідна артилерійська установка М




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ