Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


30.08.2022

Відеокарти AMD так і не стали популярними серед геймерів - вибираємо 5 ігрових моделей на будь-якого гаманця


Якщо ви придбали монітор з роздільною здатністю 4К, або вам просто хочеться замість 60 кадрів в секунду бачити всі 150, то беріть Radeon RX 6800 XT


відеокарта

Незважаючи на це саме серія Radeon RX 6000 пропонує найкраще співвідношення між ціною та продуктивністю

Перш ніж оцінювати успіхи AMD на ринку відеокарт, варто подивитись графік нижче. Якщо вірити статистиці Steam (а інших надійніших джерел просто немає), то можна зробити простий висновок: на одну відеокарту AMD геймери купують 5 відеокарт NVIDIA.

Статистика гнітюча, а становище не змінюється незважаючи на будь-які спроби червоних переломити ситуацію. Складається враження, що ніхто нічого не збирається міняти, а керівництву AMD вигідно плестись у хвості. А інакше як пояснити, що вкрай вдале покоління графічних чіпів Radeon RX 6000 не тільки залишилося в тіні конкурента, а й продається дуже погано.

Ми чудово розуміємо, що наш матеріал нічого не змінить, адже потрібно міняти весь маркетинговий відділ AMD. І все ж, якщо ви знаєте ціну грошам, то ми радимо не розмінюватися на NVIDIA, адже у червоних відеокарт не тільки швидше, а й дешевше. Сьогодні ми підберемо 5 найвигідніших моделей, кожна з яких вважається оптимальним вибором у своєму класі.

Якщо ви придбали монітор з роздільною здатністю 4К, або вам просто хочеться замість 60 кадрів в секунду бачити всі 150, то беріть Radeon RX 6800 XT. Під капотом цієї відеокарти флагманський графічний чіп, 16 Гб відеопам'яті і феноменальна продуктивність. В результаті Radeon RX 6800 XT з легкістю справляється з більш потужними та дорогими конкурентками із зеленого табору, а з іграми у вас не буде проблем дуже багато років. Випущена силами інженерів GIGABYTE модель не відрізняється унікальними характеристиками, проте може запропонувати непогану систему охолодження, що вже достатньо, адже все інше зробить графічний чіп.

Ми часто стикаємося з тим, що накопичити на бажану відеокарту не виходить. У такій ситуації варто перестати мучити себе муками вибору, адже Radeon RX 6750 XT - це дуже навіть непогана відеокарта. Тут можна зустріти 12 Гб відеопам'яті, що працюють на швидкості 18 Гбіт/с, а 192-бітна шина може бути трохи і засмучує, але в цілому має стерпну пропускну здатність. З Radeon RX 6750 XT варто розраховувати на дозвіл 2К, але злегка підкоригувавши налаштування графіки можна отримати непоганий візуал навіть у 4К.

Radeon RX 6650 XT - це справжній рекордсмен, який не тільки пропонує величезну швидкість, але і має масу корисних якостей. Наприклад, тут 8 Гб швидкої відеопам'яті на швидкості 17.5 Гбіт/с. Далі варто вказати 128-бітну шину. За інших обставин можна було б цей параметр записати в мінуси, але в даному випадку інженери AMD домоглися того, що навіть з вузькою шиною Radeon RX 6650 XT легко обходить дорожчу GeForce RTX 3060. Ну і буде неправильним не вказати низький теплопакет. У більшості випадків ви не будете взагалі чути гулу вертушок, а в складних завданнях 3 великі кулери забезпечать стабільну температуру без шкоди для слуху власника.

Дешевше можна взяти Radeon RX 6600. У даному випадку все стандартно: менша продуктивність, вища енергоефективність і нижча ціна. Якщо ви хотіли заощадити 9000 рублів, Radeon RX 6600 може стати оптимальним вибором. Ця відеокарта обходить GeForce RTX 3050, хоча коштує рівно стільки ж і споживає менше енергії.

Ну і поставити крапку можемо за допомогою Radeon RX 6500 XT. Це не найпростіша відеокарта, адже вона має як очевидні плюси, так і мінуси. У першому випадку варто вказати високу продуктивність на рівні GeForce GTX 1060, а в другому - погану сумісність з інтерфейсом PCIe 3.0. Ми радимо переглянути реальні тести. У деяких випадках власник Radeon RX 6500 XT виявиться задоволений покупкою, тоді як багато покупців не подякують керівництву червоної команди за економію на дрібницях.

Схожі матеріали:
👁 323
Категорія: Технології
Теги: відеокарта, radeon




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ