Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.03.2023

Вихователька дитсадка на Рівненщині, яку звільнили за фото в купальнику, вдруге виграла суд


6 березня 2023 року Радивилівський районний суд визнав друге звільнення неправильним


Віта Черешньовська в купальнику на відпочинку з чоловіком

У 2017 році завідувачка дитячого садка у селі Бугаївка на Рівненщині Лариса Музика звільнила підлеглу Віту Черешньовську за “аморальні фото” в купальнику на відпочинку з чоловіком, розміщені на особистій сторінці виховательки в Instagram. Черешньовську поновили на посаді і мають виплатити понад 100 тисяч гривень за вимушений прогул та моральну шкоду в сумі 20 тисяч гривень.

Про те, чим завершилася історія із незаконним звільненням “за аморальну поведінку”, розповіло “Суспільне”.

Віту Черешньовську звільнили в перший після декретної відпустки робочий день – “за аморальну поведінку”. Вихователька виграла суд з поновлення, але керівниця звільнила її знову, додавши до наказу пункт “прогул”. Причому який саме прогул мала на увазі очільниця закладу, з’ясувати не вдалося.

6 березня 2023 року Радивилівський районний суд визнав друге звільнення неправильним, а Віту Черешньовську  ухвалив вважати звільненою під час ліквідації закладу. Однак, як зізнається героїня цієї справи, “ця образа залишиться з нею назавжди”, адже їй довелося зазнати кібербулінгу, вагітною відвідувати судові засідання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві запровадять єдиний освітній цифровий простір

Суд також окремо ухвалив спрямувати справу в прокуратуру за статтею 172 Кримінального кодексу України про наявність ознак складу кримінального правопорушення щодо звільнення Черешньовської. Це пов’язано із тим, що директорка закладу, Лариса Музика, не виконала ухвали першого суду.


Віта Черешньовська в купальнику на відпочинку
 

“Мені не дали навіть до моїх повноважень приступити, хоча мали б мені дати пропрацювати хоча б один день. А так я навіть хвилини не пропрацювала”, – зазначила Віта Черешньовська. Утім, вона не впевнена, що повернулася б до роботи в колектив після цієї ситуації.

Схожі матеріали:
👁 308
Категорія: Шкільний екран
Теги: фото в купальнику, Суд, Вихователька дитсадка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ