Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


26.05.2022

Високоенергетичний лазер, встановлений на Stryker, здатний відстежувати та вражати дрони, ракети інші цілі


Високоенергетична лазерна зброя класу 50 кВт є частиною ППО малої дальності спрямованого енергетичного маневру армії США


бойова машина армії США Stryker

Raytheon Intelligence & Space виробляє високоенергетичні лазерні системи класу 50 кВт, які можуть відслідковувати та вражати ворожі дрони, мінометні снаряди та інші небезпечні цілі прямо у небі. Система спрямованої енергетичної зброї, встановлена ​​на бойовій машині армії США Stryker, пройшла успішні випробування на ракетному полігоні.

Протягом бойових стрільб команда під керівництвом Raytheon Intelligence & Space та Kord відобразила 60-мм мінометні снаряди за допомогою системи спрямованої енергетичної зброї. Високоенергетичний лазер виявив, відстежив, націлив і вразив мінометні снаряди, що летять, і успішно провів безліч випробувань, що імітують сценарії реального бою.

Високоенергетична лазерна зброя класу 50 кВт є частиною ППО малої дальності спрямованого енергетичного маневру армії США або DE M-SHORAD. Продовжуючи тестувати систему DE M-SHORAD, недавня оперативна оцінка також включала знищення кількох малих, середніх та великих безпілотників.
 
"Солдати в польових умовах стикаються з дедалі більш складними загрозами, і наші перевірені в бою датчики, програмне забезпечення та лазери готові надати їм новий рівень захисту", - сказала Аннабель Флорес, президент Electronic Warfare Systems для Raytheon Intelligence & Space.

«Армія поставила перед нами складне завдання – протидія ракетам, артилерії та мінометам – і ми зробили важливий крок на шляху до забезпечення маневреної протиповітряної оборони ближньої дії, якої потребують солдати».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Renault представив перший водневий автомобіль, який проїде понад 800 км на одній зарядці

Зусилля DE M-SHORAD спрямовані на захист солдатів від різних повітряних загроз, включаючи безпілотні авіаційні системи, гелікоптери, ракети, артилерію та міномети. Kord виступає як основний інтегратор системи на бойовій машині Stryker, у той час як Raytheon Intelligence and Space поставляє високоенергетичний лазерний бойовий модуль класу 50 кВт, спеціалізовану систему радіолокації збору даних, систему управління променем і датчик наведення.

Системи високоенергетичної зброї працюють на землі, у повітрі та на морі, забезпечуючи 360-градусне покриття, яке може захистити бази, аеропорти та інші цінні військові чи цивільні об'єкти. Його можна використовувати як автономну систему або швидко встановити різні платформи. Команда готується передати DE M-SHORAD бойовим групам армійських бригад у 2022 році.

Схожі матеріали:
👁 518
Категорія: Технології
Теги: зброя. озброєння, енергетична зброя, лазерна зброя, лазерне встановлення




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ