Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


28.03.2022

Volvo буде застосовувати розроблену Tesla технологію мегаліття алюмінієвих кузовних деталей при виробництві нових електромобілів


Volvo Cars оголосила про нові інвестиції у розмірі 10 мільярдів шведських крон


Volvo

Volvo Cars оголосила про нові інвестиції у розмірі 10 мільярдів шведських крон (1,07 мільярда доларів) у свій завод у Торсланді у Швеції, де вона планує виробляти електромобілі наступного покоління. Автовиробник представить на заводі низку нових технологій та виробничих процесів, у тому числі розроблену Tesla технологію мегаліття алюмінієвих кузовних деталей.

Відлиття основних частин конструкції підлоги автомобіля у вигляді однієї великої алюмінієвої деталі знижує вагу автомобіля та складність виробництва.

Volvo також планує модернізувати цех заводу в Торсланді за допомогою нового обладнання і процесів фарбування, які, як стверджує автовиробник, знизять споживання енергії і викиди.


Volvo
 

Новий завод зі збирання акумуляторів розміщуватиме елементи в модулі та блоки, а складальний цех буде модифікований з урахуванням процесів, специфічних для електромобілів, таких як кріплення акумуляторного блоку до конструкції автомобіля.

Завод Torslanda, відкритий у 1964 році, має річну виробничу потужність 300 000 автомобілів та налічує близько 6 500 осіб.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Компактний двотурбінний електричний параплан піднімається в небо

Volvo оголосила про плани створення спільного підприємства з Northvolt, яке інвестує близько 30 мільярдів шведських крон у будівництво заводу з виробництва акумуляторів неподалік Гетеборга. Будівництво розпочнеться у 2023 році, а відкриття заводу очікується у 2025 році. Річна потужність складе до 50 ГВтч – цього достатньо для оснащення 500 000 електромобілів.
 
"З цими інвестиціями ми робимо важливий крок до нашого повністю електричного майбутнього і готуємося до ще досконаліших і кращих електричних автомобілів Volvo", - сказав генеральний директор Volvo Cars Хокан Самуельссон. «Torslanda - наш найбільший завод, і він гратиме вирішальну роль у нашій трансформації, що триває, оскільки до 2030 року ми рухаємося до того, щоб стати виробником виключно електромобілів».

 


Схожі матеріали:
👁 632
Категорія: Технології
Теги: Volvo, електромобіль, автомобіль




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ