Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.11.2022

Впровадження надувних вітрил на торгових судах допоможе забезпечити економію палива у розмірі 1 трильйона доларів США


Надувне, складне та автоматизоване крило використовує вітрову тягу як гібридне рішення для зниження витрати палива


Впровадження надувних вітрил на торгових судах

Морська компанія Compagnie Maritime Nantaise встановила на торговому судні першу автоматизовану надувну вітрильну систему Michelin Wing Sail Mobility (WISAMO).

За словами французького постачальника промислового обладнання Michelin, на контейнеровозі MN Pélican, що належить Compagnie Maritime Nantaise, було встановлено прототип крила площею 100 квадратних метрів.
 
«Цей новий етап - мультикультурний досвід та моменти обміну різноманітними компетенціями, щоб зробити свій внесок у важливу справу щодо знеуглерожування морського транспорту», ​​- сказав представник Michelin.

Надувні вітрила з крилами WISAMO (Wing Sail and Mobility) встановлені на торгове судно, побудоване в 1999 році і в даний час пришвартоване в іспанському порту Ель-Астільєро.

Компанія стверджує, що прототип може бути встановлений як на комерційних, так і на судах прогулянок. Вважається, що з використання енергії вітру технологія може скоротити споживання палива на 20 % на судно.


Впровадження надувних вітрил на торгових судах
 

Надувне, складне та автоматизоване крило використовує вітрову тягу як гібридне рішення для зниження витрати палива.

Система крилових вітрил може бути додана на етапі проектування корабля як оригінальне обладнання або модернізована на кораблі, що вже знаходиться в експлуатації. Він підходить для суден: суховантажів, газовозів та танкерів. За словами компанії, вітрило забирається для проходу під мостами та заходу в порти.

Проект установки заснований на угоді про співпрацю, підписану в червні 2022 року між Michelin та Compagnie Maritime Nantaise-MN, підрозділом групи SOGESTRAN, з метою тестування «новаторського рішення» на кораблі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оригінальний позашляховик на базі Mitsubishi Pajero та УАЗ «Буханка» від українських майстрів

У рамках фази промислової розробки нової технології Michellin зможе протестувати крило WISAMO у реальних умовах комерційного морського судноплавства.

"Якщо випробування будуть успішними, угода про партнерство може відчинити двері для випробувань з використанням крила більшого розміру, що стане великим кроком на шляху до обезуглерожування морського транспорту", - сказав Michelin.

Морський сектор приділяє все більше уваги вітряним двигунам як одній із альтернатив, які можуть дозволити судам підвищити свою ефективність та заощадити паливо, а також стати екологічнішими.


Впровадження надувних вітрил на торгових судах
 

Завдяки новітнім установкам вітряних двигунів на великих комерційних суднах глобальна вантажопідйомність суден, що використовують вітер як відновлюване джерело енергії, перевищила позначку одного мільйона тонн дедвейту (дедвейту).

Процес глобалізації приніс велику користь морській галузі. Водний транспорт складає 90 відсотків всього товарообігу. Проте екологічні витрати значні. Щороку контейнеровози, що курсують світовими водними шляхами, викидають в атмосферу близько одного мільярда метричних тонн двоокису вуглецю (CO2), або три відсотки всіх викидів парникових газів.

 


Схожі матеріали:
👁 294
Категорія: Технології
Теги: корабель, торгове судно, вітрильне судно




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ