Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


10.09.2021

Wright Electric створила найбільший електричний двигун потужністю 2 МВт для пасажирських літаків


Новий двигун буде вбудований в силову установку пасажирського літака Wright 1


Компанія Wright Electric розробляє перший комерційно життєздатний вузькофюзеляжний літак з нульовим рівнем викидів, почавши випробування двигуна потужністю 2 МВт для електричних і водневих літаків.


найбільший електричний двигун потужністю 2 МВт
 

Двигун видає потужність, еквівалентну 2700 кінським силам, і показує ефективність близько 10 кіловат на кілограм. Компанія заявляє, що це означає дворазове поліпшення в порівнянні з двигунами мегаватного рівня, які демонструються в галузі. Двигун розрахований на масштабування від 500 кВт до 4 МВт для різних застосувань.

За заявою компанії, це найбільший з існуючих пропульсивних двигунів в аерокосмічній галузі - приблизно в 2 рази більше, ніж у інших пропульсивних двигунів в ході випробувань. Він стане ключовою базою для авіації з нульовим рівнем викидів для літаків Boing і Airbus, на які припадає понад 90% вуглецевого сліду авіакосмічної промисловості.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Siemens Gamesa розробила першу в світі лопать вітряної турбіни, придатну для вторинної переробки

Новий двигун буде вбудований в силову установку пасажирського літака Wright 1, хоча компанія також докладає всіх зусиль, щоб її двигуни можна було встановити і на інші літаки. Wright 1 буде гібридно-електричним літаком, який буде використовувати ефективну силову установку компанії разом з водневим двигуном для збільшення дальності польоту і потужності для підйомної сили.


пасажирський літак
 

Новий літак отримає 10 таких двигунів, які забезпечать його силою 20 МВт, яка є настільки ж потужним, як літак A320 Airbus. Двомоторна система зможе приводити в дію 50-місний літак, такий як ATR-42.

«Рівень потужності і ваги, продемонстрований нашим новим двигуном потужністю 2 МВт, стане базовим для будь-якого нового електричного літака і ключовою технологією в нашій мегаватній системі», - сказав Джефф Енглер, генеральний директор Wright.

Схожі матеріали:
👁 493
Категорія: Технології
Теги: Електродвигун, пасажирський літак, Водневий двигун, електричний літак




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ