Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


21.03.2014

Закликають бойкотувати російські товари та підтримувати кримчан


Наш народ зняв одвічні пута, заплативши за свою свободу кров’ю кращих синів і дочок України


Закликають бойкотувати російські товари та підтримувати кримчан

Кілька тисяч мешканців області зібралися минулої суботи на площі перед Полтавською облдержадміністрацією, щоб разом з іншими містами висловити свою підтримку Криму, обурення російською окупацією і переконання, що Україна – єдина.

Зібрання було не традиційним Віче, а культурно-мистецьким марафоном у поєднанні з виступами політиків і громадських активістів. Це перший захід, організований спільно Полтавською обласною радою, Полтавською облдержадміністрацією, Радою громадського об’єднання «Майдан» та активістами. Серед присутніх на акції були навіть ті, хто протягом останніх місяців не брав участі в жодних мітингах і кому було досить ніяково вигукувати вітання «Слава Україні! Героям Слава!». Прийшли навіть ректор Полтавського національного педагогічного університету Микола Степаненко, який свого часу не пускав студентів на Майдан, і донедавна яскраво виражений «регіонал» – ректор Полтавського національного технічного університету Володимир Онищенко.

Учасники зібрання тримали в руках плакати із гаслами «ЄС, США – спасите от Путина мою семью», «Крим – це Україна», «Молодь – за мир», «Путин, мы не лохи». Жінки принесли паперових голубів як символ миру. Дуже популярним «озброєнням» мітингувальників були наліпки та листівки із закликом відмовитися від товарів з Росії, які роздавали активісти громадської ініціативи «Бойкот російських товарів».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активисты Майдана создали киберсотню для интернет-борьбы

– Наш народ зняв одвічні пута, заплативши за свою свободу кров’ю кращих синів і дочок України. І сьогодні багато хто і далі готовий захищати Україну. Тепер – від ворожого вторгнення. Представники різних національностей, які проживають на Полтавщині, звернулися до військкоматів, висловивши бажання захистити рідну землю від агресора. Наймолодшому з них – 15 років, найстаршому – 73! – зазначив у своєму виступі голова обласної ради Петро Ворона.

А голова Полтавської обласної організації ВО «Свобода» Роман Чабановський оголосив про відкриття кабінету психологічної допомоги в приміщенні обласної ради – у кімнаті 131:
 – Цю допомогу ми, зокрема, надаватимемо тим, хто приїде з Кримського півострову. Полтавці готові всіляко підтримувати кримчан. Усіх охочих допомогти, а особливо тих, хто може у себе тимчасово розмістити приїжджих з Криму, просимо звертатися до цієї кімнати.

Олеся Торська Події та коментарі



Схожі матеріали:
👁 893
Категорія: Актуально
Теги: Кримчани, російські товари, полтава




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ