Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


12.04.2020

Застосування гіпохлориту натрію


Однією із важливих переваг цієї технології є широкий діапазон застосування


Основними перевагами технології знезараження води гіпохлоритом натрію https://www.systopt.com.ua/gipohloryt-natriyu-ridka-hlorka/ є безпека його застосування і значне зменшення дії на довкілля в порівнянні. Пропонований метод відрізняється високою мірою екологічної і промислової безпеки, не вимагає створення системи нейтралізації аварійних викидів, заходів з довкілля охорони і захисту обслуговуючого персоналу.

Гіпохлорит натрію має виражений бактерицидний ефект, під дією якого бактерії і віруси, що знаходяться у воді, гинуть в результаті окислення речовин, що при відносно низькій вартості і простоті отримання забезпечує широке застосування гіпохлориту натрію для цілей знезараження на найрізноманітніших об'єктах.

Однією  із важливих переваг цієї технології є широкий діапазон застосування:
  • Дезинфекція питної води.
  • Охорона здоров'я.
  • Обробка води плавальних басейнів і ставків.
  • Обробка  стічних вод.
  • Харчова промисловість.
  • Сільське господарство і садівництво.
  • Інші сфери застосування.

Знезараження питної води


Застосування гіпохлориту натрію
 

Електролітичний гіпохлорит натрію є найбільш прийнятним реагентом  для стерилізації води. Він використовується також для дезинфекції насосних станцій і водонапірних веж, каналізації, допоміжних пристроїв, для відвертання біообростань в системах водяного обігріву і охолодження.

Обробка води плавальних басейнів і ставків

Використання розчинів гіпохлориту натрію для дезинфекції води плавальних басейнів і ставків дозволяє отримувати чисту і прозору воду, позбавлену водоростей і бактерій.

Харчова промисловість

Дезинфекція приміщень і устаткування, збільшення термінів зберігання продуктів, овочів, фруктів, усунення неприємних запахів. Застосування розчинів гіпохлориту натрію для дезинфекції закритих і важкодоступних приміщень і місць, резервуарів, транспорту.

Сільське господарство і садівництво

Дезинфекція приміщень тваринницьких комплексів, молочного устаткування і молокопроводів, поліпшення умов життя тварин, скорочення хвороб тварин, птахів, риб, збільшення термінів зберігання овочів, фруктів, кольорів, усунення неприємних запахів. Напування тварин  і птахів для лікування і профілактики шлунково-кишкових, вірусних та ін. захворювань, підвищення біологічної цінності м'яса, дезинфекція товарних і інкубаційних яєць.

Стимуляція зростання рослин, збільшення схожості рослин за допомогою передпосівної обробки насіння, дезинфекція зерна; контроль над шкідниками, боротьба з вірусними і грибковими хворобами рослин; підготовка компосту.

Охорона здоров'я


Застосування гіпохлориту натрію
 

Дезинфекція і очищення хірургічного інструменту, гумових предметів (катетери, дослідження і так далі), діалізаторів, оксигенераторів, ендоскопів. Дезинфекція посуду, іграшок, пластмасових і фарбованих поверхонь, лінолеуму, санітарних сховищ, приміщень, одягу. Усунення неприємних запахів.

Інші сфери застосування

Гіпохлорит входить до складів синтетичних миючих засобів, використовуваних в побутовій хімії, до складів дезинфікуючої пасти з відбілювальним ефектом, дезинфікуючих засобів з окислювальними, хлоруючими і бактерицидними властивостями.

 

Схожі матеріали:
👁 444
Категорія: Прес-реліз
Теги: гіпохлорит натрію, Дезинфекція, рідка хлорка, Хлорка




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ