Архів новин    Актуально    Шкільний екран    Зверніть увагу!    Соціальний захист     Гребінківська ОТГ    Лубенська РДА    Прес-реліз    Технології    Новини Полтавщини TV   


24.03.2021

Змінено правила повернення з-за кордону: самоізоляція та ПЛР-тест – обов’язкові


22 березня Кабмін ухвалив рішення, згідно з яким змінюються правила перетину кордону для громадян України, а також іноземців.


22 березня Кабмін ухвалив рішення, згідно з яким змінюються правила перетину кордону для громадян України, а також іноземців.

Українці, які повернуться додому з-за кордону, мають пройти двотижневу самоізоляцію (14 днів). Правило поширюється на всі країни, з яких повернулася особа й не залежить від їхньої прилеглості до зон за рівнем захворюваності: червоної, зеленої, помаранчевої.
 

Змінено правила повернення з-за кордону
 

На самоізоляцію після перетину кордону відправлятимуть усіх українців, окрім наступних категорій, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті із хворою на COVID-19 особою:
 
✔️ громадян України, які не досягли 12 років;

✔️ водіїв та членів екіпажу вантажних транспортних засобів, автобусів, що здійснюють регулярні перевезення, членів екіпажів повітряних і морських, річкових суден, членів поїзних і локомотивних бригад;

✔️ громадян України, що здійснюють перевезення гемопоетичних стовбурових клітин для трансплантації;

✔️ громадян України, які мають негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено не більш як за 48 годин до перетину державного кордону.

Якщо у громадян України при перетині кордону відсутній негативний ПЛР тест, вони мають зробити наступне: встановити мобільний додаток «Вдома», здати тест на території України й піти на самоізоляцію. Тільки після отримання негативного результату адміністратори додатку «Вдома» знімуть їх із самоізоляції.

Іноземним громадянам дозволять перетинати український кордон за умови наявності полісу страхування й негативного ПЛР-тесту, зробленого не пізніше, ніж за 72 години до прибуття. За відсутності одного із вищевказаних документів іноземцю буде відмовлено в перетині українського кордону.

Схожі матеріали:
👁 589
Категорія: Зверніть увагу!
Теги: водії, правила повернення з-за кордону, громадян України




Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]

СВІЖІ ПУБЛІКАЦІЇ